Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Szabadlábon a balástyai gyilkos

Balástya - A bíróság szabadlábra helyezte a balástyai, Dózsa György utcai gereblyés gyilkost. A nő ellen korábban garázdaság és testi sértés miatt már folyt büntetőeljárás, azonban azokat kóros elmeállapotára tekintettel megszüntették. A balástyaiakat felháborítja, hogy kiszabadult Lajos László gyilkosa.
- Félek az Icától. Mindenki fél tőle – mondja alig hallhatóan Nagymihály Józsefné, Margit néni. A 74 éves asszony harminc évig nevelőanyja volt Lajos Lászlónak. A 49 éves balástyai férfit két hete, március 16-án a nyílt utcán egy gereblyével agyonverte a szomszédja, az 54 éves B. Mihályné T. Ilona. A nőt őrizetbe vették, majd letartóztatták.

A bíróság a múlt héten pénteken, Lajos László temetése előtt egy nappal szabadon engedte a faluban gereblyés gyilkosként emlegetett asszonyt, aki Szegeden felült egy autóbuszra, Balástyán leszállt, és hazasétált. Margit néni rá utalt, amikor azt mondta: „Félek az Icától".

Mások is félnek B. Mihályné T. Ilonától. A Dózsa György utcában lakó idős, nyugdíjas nők és férfiak péntek óta nem mernek kimenni az utcára, róluk családtagjaik gondoskodnak. A kisgyerekeket a szüleik nem engedik ki, és még a felnőttek is messze elkerülik az asszony házát.

– Ez az egész nem most kezdődött! Az illetékesek elgondolkozhatnának, hogy miért kellett egy embernek meghalnia – lép hozzánk láthatóan feldúlva a gyilkosság helyszínétől két háznyira lakó Virág Mihályné. – Három éve ez a nő az egyik szomszédasszonyát már majdnem megölte, belevágott a fejébe egy metszőollót.

Nagymihály Józsefné nevelt fia családi sírjánál - a temetéskor még nem tudta. hogy a gyilkost szabadon endegték. Fotó: Miskolczi Róbert
Nagymihály Józsefné nevelt fia családi sírjánál - a temetéskor még nem tudta. hogy a gyilkost szabadon endegték. Fotó: Miskolczi Róbert

Papdi Irén azt mondja, „minden" 19-20 éve kezdődött, akkor B. Mihályné, T. Ilona ököllel majdnem kiverte az egyik fiának a bal szemét, majd ráuszította a kutyát.

Lajos Lászlót szombat délelőtt temették el. Margit néni a temetéskor még nem tudta, hogy nevelt fia gyilkosát szabadlábra helyezték, ugyanis senki nem merte megmondani neki, mert féltek, hogy az idős asszony rosszul lesz. Most azt mondja, lehet, hogy védelmet kellene kérni a rendőrségtől.

Beismerő vallomás

Az emberöléssel gyanúsított nő beismerő vallomást tett – tájékoztatta lapunkat Tuczakov Szilvána. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elmondta, hogy a házi őrizet betartását a Kisteleki Rendőrkapitányság ellenőrzi.

– Nem beszélek! A viszontlátásra! – ezt már B. Mihályné, T. Ilona kiabálta felénk. Az asszony 25 éves lányával és nyolc kutyájával csak egy pillanatra mutatta meg magát, de a lehúzott redőnyök mögül figyelte, hogy mi történik az utcán. Az utcabeliek szerint a nő naponta többször is előmerészkedik.

A balástyaiakat felháborítja, hogy a gereblyés gyilkost szabadlábra helyezték. Az utcán, a boltokban, a kocsmákban mindenki erről beszél. A Dózsa György utca végén, a Búfelejtő sörözőben Locskai Mariann és Fehér János is azt mondja, amit mindenki: ha valaki gyilkolt, hogy kerülhet néhány nappal később szabadlábra? Miért lehet valaki ellen elmeállapota miatt megszüntetni több büntetőeljárást, de hagyni gépjárművet vezetni? Miért nem rendelik el kényszergyógykezelését?

Kóros elmeállapot

A Szegedi Városi Bíróság március hó 19-én 30 napra tartóztatta le B. Mihályné T. Ilonát, aki ellen a rendőrség halált okozó testi sértés bűntette miatt indított büntetőeljárást. A városi bíróság nem zárta ki, hogy a nő szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követ el, mivel korábban több hasonló eljárás is indult ellene, amelyeket megszüntetettek. A Csongrád Megyei Bíróság azonban nem értett egyet a városi bírósággal, és megváltoztatta az első fokú határozatot, megszüntette az előzetes letartóztatást, egyúttal elrendelte az asszony házi őrizetét. A gyanúsított a házát 9 és 10 óra között elhagyhatja. A B. Mihályné T. Ilona ellen korábban garázdaság és könnyű testi sértés miatt indított büntetőeljárásokat kóros elmeállapotára tekintettel megszüntették.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. kis akta 2008. április 16. 08:44
  „Ezzel az üggyel csak akták szaporodnak”
 • 38. akta@ 2008. április 03. 22:45
  „Emberek! Itt egyáltalán nem a beteg asszonyt kellene szapulni, fogja már föl végre mindenki, hogy Ő nem igazán felelős a tetteiért,
  HISZEN GYENGEELMÉJŰ.
  Ám aki a történtek ellenére mégis úgy döntött, hogy nem veszélyes a szabadlábra helyezése,
  AZ SZINTÉN NEM NORMÁLIS.
  Kéretik ezután kizárólag az IQ mentes bírót b.sztatni itten...”
 • 37. Tulipán1 2008. április 03. 11:32
  „Kedves Margit! 5. hozzászólás

  Azért azt nem gondolod komolyan, hogy ha valaki dolgozik az szabadon gyilkolhat!? Te szoktál szóváltásba keveredi más emberekkel? Én szoktam, de még soha senkit meg se legyintettem.
  Pedig dolgozom!
  Az ilyen embert BE KELL ZÁRNI! Örökre és azonnal!
  Ez nem egy kis tévedés, ez emberéletet követelt.Szegénynek rossz az idegrendszere hát agyonüt valakit. Ha minden ember ezt csinálná, már kihaltunk volna, mint a dinók.”
 • 36. egy balástyai lakos 2008. április 02. 22:30
  „sziasztok. én egy balástyai lakos vagyok és ismerem icát (sajnos) tényleg nem kellett belekötni mert mielőtt megszólaltunk volna ő már megtette...mindig megfenyegetett minket is amikor még kicsik voltunk, de mostmár nem megyünk a háza közelébe sem! nem tudom hogy hogy engedhették ki ezt a nőt! nem tudom mit gondolnak, vagy megvárják hogy egy következő emberrel is végezzen...???!!!!”
 • 35. Tudós 2008. április 02. 19:33
  „Azt a bírót is diliházba kellene küldeni amelyik kiengedte!!!!!!!!!!!
  De mivel IDIÓTA az is, azt is biztos kiengednék. Vagy legyen annál a nyomorultnál háziőrizetben. Ki nem közveszélyes, ha ez az öreglány nem? Közveszélyes, embert ölt, fenn áll, hogy ismét ilyet csinált ( mert tette már többször). Ha megint történik valami vajon előveszik a bírót? Kényszergyógyítás vagy börtön. Lehet választani. A bíró meg mondjon le ( Torgyán után szabadon)”
 • 34. Jéé 2008. április 02. 14:29
  „Szerintem a kimondott/leírt szó némiképp több annál, hogy kimondjuk/leírjuk, bár én is azt gondolom, hogy a legtöbben nem tennék meg ezeket. Azt gondolom, hogy az ilyesmik kimondása/leírása előtt jobb, hatékonyabb dolog gondolkodni. (Lehet hogy csak rossz a tapasztalat: engem meg is vertek minden alkalommal, amikor kimondták.)

  A "Nincs lelkiismerete..." után írt mondataid szerintem csak feltételezések, bár nem tudom, lehet, hogy van, aki tud az itt leírtakból pontosan következtetni. Én nem tudok.

  Nincs nagy nézettkülönbség közöttünk.”
 • 33. 009 2008. április 02. 14:08
  „Jéé, látom, egyetértünk a polgárok jogában a közbiztonsághoz. Ne aggódj afelől hogy nagy a szóbeli agresszió, mert az az első felindulásból fakad, amit az emberek éreznek az áldozatok iránti szánalomból.
  Ha arról lenne szó hogy bármelyikünknek is valóban el kellene törni a gyilkos kezét, alighanem kevesen lennének rá képesek, lehet hogy hamarább törnénk el a saját kezünket, mint másét! Mert akkor rádöbbenénk, hogy ez az, amire ez az asszony nem képes, ezért nem egészséges ő! Nincs lelkiismerete. Nem képes sajnálni! Ki akar beteg lenni, vagy asszociális? Ő sem a boltban vette ezt az állapotát. Viszont helyette van olyan társadalmi csoport, akinek igazságot kell szolgáltatnia a beteg és a polgárok között. Van jogsija? Biztos? Vezet is autót? Autóval még több emberben tehetne kárt, ha ez igaz!”
 • 32. Jéé 2008. április 02. 07:22
  „009: Hol írtam én ellent mindezeknek? Ne csak Nietzsche-t olvass figyelmesen! Pláne mielőtt kioktatsz valakit!”
 • 31. 10 2008. április 02. 01:20
  „A sok sírás helyett inkább figyelmesebben kellene olvasni:
  a cikkben egyértelműen szerepel, hogy itt csak az előzetes letartóztatásról volt szó, tehát NEM MENTETTÉK FEL, hiszen nem is volt még tárgyalás, "csak" kiengedték az előzetesből (amit persze nem
  kellett volna).
  Az eljárás attól még folytatódik ellene, a végén pedig jó eséllyel
  el fogják rendelni a kényszergyógykezelést. (azaz zárt osztály)
  Addig meg remélhetőleg nem öl meg senkit...”
 • 30. 009 2008. április 01. 20:39
  „Mivel a gyilkosság előtt nem tettek semmit az arra illetékesek annak érdekében hogy megvédjék a polgárok biztonságát, a társadalom önvédelemre kényszerül.
  Nietsche is azt állította hogy a szabadság nem az, hogy mindenki azt csinál amit akar, ( mert akkor a ROSSZ felülkerekedne a békés többségen) hanem az a szabadság, ha nem kell azt csinálnia az egyénnek, amit nem akar.
  Ez talán elfogadhatatlan?
  Elfogadhatóbb a közveszély elterjedése?”
 • 29. d 2008. április 01. 20:00
  „...én megértem az igazságtevőket ; nagyon drága az elleátásuk .....”
 • 28. én figyelek 2008. április 01. 18:16
  „EMBEREK,NEMSOKÁRA A BALÁSTYAI RÉMET IS HAZAENGEDIK ÉS EZEN MÁR NEM IS KELL CSODÁLKOZNI.A LEGJOBB HA MINDENKI VALAMIFÉLE FEGYVERT VÁSÁROL MAGÁNAK ÉS MAGA VÉDI MEG A CSALÁDJÁT,MERT EZEKTŐL AZ IGAZSÁGTEVŐKTŐL NE VÁRJÁTOK.”
 • 27. felháborodott 2008. április 01. 18:10
  „Őszintén kívánom, hogy MARGIT kerüljön olyan helyzetbe az életben, hogy egy ilyen szomszéddal áldja meg a sors és megnézném, hogy akkor mit tudna tanácsolni!
  Amúgy meg tényleg el kellene törni ennek a jóasszonynak mindkét kezét, de ahogy összeforr újra és újra!!!!!”
 • 26. egy 2008. április 01. 17:47
  „Emberek!

  Bíróságok által - kétszer - elfogadott dilipapíromat bérbe adnám!

  Előnye: 1,bármikor, bármit, és bárkivel megtehetsz büntetlenül...
  Alkalmazása:
  a, Ha lebuksz, a rendőröknek hagyd magad, hogy intézkedjenek veled szemben, és elvisznek egy szállodába!
  b, Néhány nap ingyen szállás, és koszt biztosítva! Tv, rádió alapellátás!
  c, A bíróságon lobogtasd a tőlem bérbe vett papírodat, és egy-két nap, és már itthon is vagy!

  Irány ár: megegyezünk... :)

  Hátránya: Nem ismert.

  Érdeklődni itt, a dilipapír jeligére! :)”
 • 25. eysa 2008. április 01. 17:38
  „Kóros elmeállapottal országot is lehet vezetni, nem csak gyilkolni. Mindezt büntetlenül és folytatólagosan! Ilyenek a törvényeink, melyet a képviselőink szavaznak meg!”
 • 24. Jéé 2008. április 01. 17:21
  „009: Mondtam én olyat (vagy Margit), hogy a becsületes polgároknak kell rettegniük? Ugyan dehogy! Én speciel arra akartam utalni, hogy talán a gyilkosság előtt kellett volna már tenni valamit.

  M.P.: Hát persze, hogy szerencsétlen áldozatra is vonatkozik! Hát persze hogy kell, a társadalomnak önvédelmi ösztön. Talán ezért kellett volna már a gyilkosság előtt tenni valamit.

  Innen nehéz megítélni bármit ebben az ügyben is. Ezért furcsállom csak, hogy egyes hozzászólások finoman szólva is vadak. Különösen azok a furcsák, amelyek "öntörvénykezni" akarnak.”
 • 23. TERMINATOR ICA 2008. április 01. 16:51
  „JA!Mi volna ha icuka a gerblyeevel ellatogatna a parlamentbe neki ugyis elneznek mindent.”
 • 22. naca 2008. április 01. 16:14
  „Kóros állapota miatt mentesül a büntetés alól, de ki akadályozza meg ugyanezen állapot miatt bekövetkezhető bűncselekményeket? Nem kellett volna a diliházakat megszüntetni, akkor most lenne hová tenni! Mélyen együttérzek a szomszédokkal és az egész településsel!!”
 • 21. TERMINATOR ICA 2008. április 01. 16:07
  „TERMINATOR ICA SZABAD!!!!!!
  Dilipapirt hol lehet szerezni mert igy nagyon leegyszerusodik az elet?!Dilipapirommal egyutt elmehetek barhova es aki nem tetszik azzal vegezhetek kovetkezmeny nelkul.Margitka nem tudom ha a te ismerosoddel vegzett volna ez a bolond asszony akkor is igy gondolkodnal?????”
 • 20. dudo00 2008. április 01. 15:03
  „A PINCÉBE... A FELMENTÉST JÓVÁHAGYÓ BÍRÓNÁL!!!
  SZERINTE NEM VESZÉLYES”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi képviselők a kormányválságról

Szeged - Ha nincs garancia a reformok folytatására, az SZDSZ kilép a koalícióból – mondta lapunknak Sándor Klára szegedi szabad demokrata parlamenti képviselő a kormányválság kapcsán. Tovább olvasom