Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szabadlábon védekezhet a görög kamionsofőr

Hárommillió forint óvadék befizetése után szabadlábon védekezhet az a görög kamionsofőr, aki az elsődleges szakértői vélemények szerint öt ember halálát okozta a tíz napja Szeged közelében történt közlekedési balesetben.
Antonios Nikolasz (háttal) a tárgyalóteremből kilépve nyomban családtagjaihoz ment, és közölte velük, óvadék ellenében szabadlábra helyezik Fotó: Frank Yvette
– Hárommillió forint óvadékot állapított meg a bíróság, ügyfelemet az összeg befizetése után szabadlábra helyezik – nyilatkozta lapunknak Antonios Nikolasz görög kamionsofőr szegedi ügyvédje. Bene Zoltán hozzátette: a Szegedi Városi Bíróság egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, a férfinak Szegeden kell megvárnia, hogy milyen döntés születik az ügyében. Útlevelét és egyéb okmányait bevonták.

– A bíróság a határozat meghozatala előtt – egyéb szempontok mellett – figyelembe vette Antonios Nikolasz családi helyzetét, például azt, hogy a férfi felesége terhes, és van egy kétéves gyermekük. Várjuk a végleges szakértői véleményeket, amelyek döntően befolyásolhatják a tragédia körülményeinek tisztázását – jegyezte meg Bene Zoltán.

Mint azt korábban megírtuk, augusztus 5-éről 6-ára virradó éjjel öt ember halt meg Szegedtől 15 kilométerre, az E75-ös úton történt balesetben. Az egyik áldozat, az 59 éves kisteleki Boda János egyedül ült az autójában, a másik személygépkocsiban, amelyben öten utaztak, négyen haltak meg: egy szerb–német házaspár és két gyermekük. Az ötödik utas, egy 14 éves fiú túlélte a tragédiát, őt a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájára szállították, egy hétig ott ápolták. A bíróság múlt héten hétfőn harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a 31 éves Antonios Nikolaszt.

A Szegedi Városi Bíróságon tegnap megjelent Antonios Nikolasz felesége, nővére és édesapja is. A kamionsofőr egyelőre nem akart arról beszélni, hogy szerinte mi okozta a balesetet, és a családtagok is elzárkóztak a kérdéseink elől. Csak annyit mondtak, mindent megtesznek, hogy mielőbb előteremtsék a hárommillió forintos óvadékot.

– A tragédiát túlélő 14 éves kisfiút a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájáról Németországba szállították – nyilatkozta lapunknak Tálasi Gyula orvos. – Állapota stabil volt – tette hozzá az adjunktus.

Azt már a szerencsétlenül járt család biztosítójának magyarországi képviselőjétől tudtuk meg, hogy Németországban megtalálták a kisfiú édesanyját, de a bíróság nem őt, hanem a gyermek Németországban élő bátyját jelölte ki gyámnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száznegyvenkét hektáron találtak parlagfüvet

A megyében 142 hektáron találtak parlagfüvet a megyei földhivatal, illetve a növény- és talajvédelmi… Tovább olvasom