Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szabadtéri-kedvezmény az ingyenes kiállításért

Ingyen nézhetik meg a látogatók a szegedi képzőművészetet bemutató tárlatot a REÖK-ben, amelynek kísérő kiállítása a Kölcsey utcán kapott helyet.
Azoknak, akik most igényelnek Szeged-kártyát, tíz százalék jegyárkedvezményre jogosító pontot írnak jóvá a szabadtérire a kulturális élvezetekért cserébe.

Tegnaptól látogatható a szegedi képzőművészetet a tizenkilencedik század végétől az 1980-as évekig bemutató, Közös értékeink című kiállítás, amely anyagába többek között szegedi családok magángyűjteményéből került be „lappangó", eddig ismeretlen vagy csak nagyon ritkán látott alkotás. A több mint száz értékes művet felvonultató tárlaton többek között az alábbi képzőművészek képeit láthatjuk: Vinkler László, Nyilasy Sándor, Kukovetz Nana, Dinnyés Ferenc, Heller Ödön vagy éppen Erdélyi Mihály. Kivételes anyag gyűlt össze, olyan ritkaságnak számító válogatásban, amelyet sehol máshol nem tekinthetnek meg az érdeklődők.

Sztárszereposztásra váltható a bónuszpont

Alföldi Róbert, Hernádi Judit, Haumann Péter, Bajor Imre, Mácsai Pál, Tompos Kátya, Kerényi Miklós Máté – csak néhány név azokból a csábító szereposztásokból, amelyeket múlt héten hozott nyilvánosságra a szegedi szabadtéri. A REÖK látogatásával Szeged-kártyára gyűjtött kedvezményes pontok ahhoz is hozzásegíthetik, hogy megnézhesse őket az idei nyár Dóm téri produkcióiban.

A kiállítás – amely március 15-éig tart nyitva – ingyenes, ráadásul, aki a helyszínen, vagyis a REÖK jegyirodáján igényel Szeged-kártyát, annak jóváírnak tíz pontot a tárlat megtekintéséért, amit szabadtéris kedvezményre válthat. Így a színvonalas képzőművészeti élményért cserébe számos további kedvezmény ütheti a markukat. Azok se keseredjenek el, akik már régóta élnek a Szeged-kártya nyújtotta lehetőségekkel, hiszen a következő, jövő héten nyíló kiállítást jelentős kedvezménnyel tekinthetik majd meg, amiért természetesen szintén bónuszpont jár majd.

A Közös értékeink kísérő tárlata a Szubjektív Szeged street art plakátkiállítás kortárs művészek alkotásaival. Izgalmas művek érkeztek a felhívásra, hogy a kreatív tervezők fogalmazzák meg ebben a formában, mit gondolnak Szegedről. Legtöbben a város egy-egy részletét, szimbolikus épületeket, építményeket tartottak érdemesnek arra, hogy segítségükkel megörökítsék a város iránti érzelmeiket egy szellemes képen.

A street art tárlat különlegessége egyrészt az, hogy szabadtéren, a Kölcsey utcában kapott helyet, másrészt érdekesség az is, hogy meglepő kontrasztot ad a REÖK-ben látható, nagyrészt a múlt században született festményekkel.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakítani a közgondolkodást - Kulturális tanácsadó testület alakult

Gyimesi László tanácsnok kezdeményezésére kulturális véleményező és tanácsadó testület alakult Szegeden. Tovább olvasom