Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szabálytalanul bírságolt a rendőr

Szeged - Radics Róbert őrnagy szerint is szabálytalanul bírságolta meg a rendőrjárőr Révész Gábort és munkatársát, akik a szegedi Püspök utcából hajtottak ki autóikkal a Mikszáth Kálmán utcára. A jobbra kanyarodást ugyanis semmi sem tiltja. A sofőrök mobiltelefonnal rögzítették megbüntetésüket.
Égbekiáltó igazságtalanságnak érzi Révész Gábor, hogy hétfő délután a szegedi Mikszáth Kálmán utca–Tábor utca kereszteződésében megállította és feljelentette őt egy rendőrjárőr.

– A Püspök utcából hajtottam ki a Mikszáth Kálmán utcára – kezdte mondandóját a fiatalember, aki szánt szándékkal választotta ezt az útvonalat. Néhány nappal azelőtt ugyanis munkatársát és több más autóst is megállítottak ugyanitt a rendőrök: az egyenruhások szerint a Püspök utcából kihajtók szabálysértést követtek el.

A Püspök utca eleje... Fotó: Schmidt Andrea
A Püspök utca eleje... Fotó: Schmidt Andrea

– Azt mondta, hogy azért büntet meg, mert a Püspök utca elején ki van téve egy zsákutcát jelző tábla. Pedig ez nem tiltó, mindössze tájékoztató tábla. Az utca végén ráadásul újabb táblák jelzik: kötelező haladási irány jobbra, elsőbbségadás kötelező – mondta a fiatalember, aki mobiltelefonjával rögzítette párbeszédét a rendőrrel.

A felvételeket mi is megtekintettük: jól látszik, hogy Révész Gábor valóban a Püspök utcából kanyarodott jobbra. A Tisza Lajos körútról és a Károlyi utcából ugyanis tényleg tilos a Mikszáth Kálmán utcába hajtani. Az egyenruhás a fiatalemberek elmondása szerint egyiküktől sem kérdezte meg: elismerik-e a szabálysértést. Révész Gábor kollégája már kézhez is kapta a rendőrségi határozatot. Az áll benne, hogy a férfi elismerte a szabálysértést, ezért 20 ezer forintra büntetik. – Nem vagyunk hajlandóak befizetni a bírságot! – mondta dühösen Révész Gábor. A táblákat ezután nézettük meg Radics Róberttel, a CSMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetőjével.

...és vége. Révész Gábor szabályosan kanyarodott ki a Mikszáth Kálmán utcára, a rendőr mégis megbüntette. Fotó: Schmidt Andrea
...és vége. Révész Gábor szabályosan kanyarodott ki a Mikszáth Kálmán utcára,
a rendőr mégis megbüntette. Fotó: Schmidt Andrea

– Ha minden úgy történt, ahogy a fiatalemberek mondják, nekik van igazuk. A táblák szerint a Püspök utcából rá lehet kanyarodni a Mikszáth Kálmán utcára. Remélem, nem ismerték el a szabálysértést, amit a hatóság a rendőr feljelentése után természetesen hatályon kívül helyez – mondta az őrnagy.

A fiatalemberek ezt tudomásul véve is aggályosnak tartják: ha hozzájuk hasonlóan minden igazoltatott olyan határozatot kapott a rendőrségtől, hogy a sofőrök elismerték a szabálysértést, utólag hogyan oldják majd meg kártalanításukat?

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. Police 2008. október 22. 14:00
  „Igen!
  Ezért lett ez joghézag, azaz nevezhető táblahézagnak..... az áruház kérte, és nem néztek utánna a többinek, mert nem is akarta, nem is érdekelte.........

  Az utcába pedig igen, kérhetsz fekvőrendőrt, egy pár szomszéddal (minnél többen, annál jobb) összefogva írnotok kell egy kérvényt, hogy ott nem veszik figyelembe a 30 -as táblát és szeretnétek a kérdéses utcába...”
 • 48. kicsi.kicsi 2008. október 17. 10:20
  „Kedves Police "32"!
  "Megj.: Egyébként az áruház (SKÁLA) rakatta ki azt a ,,Kötelező haladási irány jobbra" és az ,,Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblát, hogy az oda érkező tgk. -ik onnan az utcából könnyebben ki tudjanak menni... őket úgy látszik nem érdekelte, hogy ebből később probléma lehet, mivel idővel az ottani járdát olyan mértékben letaposták, hogy a normál szgk. -ik is immár át tudnak haladni rajta!" - szóval, ha az áruház rakatta ki, akkor már nem is kell felülvizsgálni azt, hogy az megfelelő-e vagy sem?! Ez esetben ( ha egy áruház tehet ilyet) én szeretnék az utcámba néhány fekvőrendőrt, mert az utca elején levő 30-as tábla a kutyát nem izgatja...”
 • 47. Grabowsky 2008. október 16. 20:42
  „Gyökerek vagytok. Ha más, esetleg a jelenleg megbírságolt áldozata állna ugyanott, ugyanígy, akkor ezért is zsebbe kellene nyúlnia, vagy talán tévedek?
  Ja, nem a civil autóra gondolok, hanem az intézkedés közben a járdán álló rendőrautóra...


  A lelki alkatról annyit, Ti mindketten rendőrök vagytok, ugye??????”
 • 46. sec 2008. október 16. 13:21
  „Mit ír a KRESZ a járdán való megállásról!??? Hogyan? ? méter, Ott mi tiltja? stb.
  Ahelyett hogy ide büfögnél be hülyeségeket olvasgasd, tanulgasd egy kicsit, hátha a TE lelki alkatod fejlődik a nulláról egy picit!”
 • 45. r 2008. október 16. 13:05
  „Te szerencsétlen, nem kukás autóval állt meg, ha észrevetted volna, de gondolom a TE IQ-hoz ez már bonyolult!”
 • 44. Grabowsky 2008. október 15. 21:58
  „Ja a görény meg félig a járdán parkol, és van pofája intézkedni... na ehhez aztán tényleg egy lelki alkat szükséges...”
 • 43. Vega 2008. október 15. 21:48
  „hát ez tök jó. mostantól fel-alá fogok száguldozni bicajjal a kárászon, merthogy a kölcsey utcába a ládákhoz nincs kitéve a gyalogos zóna tábla, csak a reök-nél egy zsákutca tábla:)”
 • 42. kép 2008. október 15. 20:53
  „Mellékelten legyen itt egy kép az egyik igazoltatásról a sok közül. A képen eleve kettő gépjármű van félreállítva. A kép a behajtani tilos tábla mellett készült, jól látható, hogy a gépjárművek, még a kanyarodási lehetőségig se jutottak el.

  Link:
  http://i37.tinypic.com/33cc40j.jpg”
 • 41. Sőfor 2008. október 15. 20:40
  „Mivel a cikkből nem derül ki ezért tisztázzuk, az autósokat a rendőrjárőr a Mikszáth K. u. és a Tábor u. kereszteződése ELŐTT 2-3 méterrel állította meg! Vagyis nem hajtottak túl a Tábor utcánál lévő behajtani tilos táblán!”
 • 40. po 2008. október 15. 20:20
  „"a bruttó fizetését és még a zokniját, alsógatyáját is az adófizetők pénzéből kapja."

  Ez nem igaz, maradjunk csak a brutto fizetésnél, HA az nevezhető egyáltalán annak! A többit nem, mert az saját forrásból oldható csak meg...
  Azt meg tudomásul kell venni, hogy a rendőrség effektíve nem "termel", az mindíg is pénzbe került, habár a szigorítások óta meg kell hagyni jó kis összegek kerülnek az államkasszába! (megj.: nem a rendőrség zsebébe.)

  "nem kötelező rendőrnek menni...egyelőre nélkületek csak könnyebb lenne az élet"

  Nem kell izgulni, nem nagyon van utánpótlás rendőrből, és sokan el is mennek............ viszont, ha gond vagy baj van mindíg mindenki rendőr után kapkod, de lassan tényleg már az sem lesz!

  Majd akkor jön az "old meg magad" rész..... :)”
 • 39. klm air 2008. október 15. 18:57
  „1. 2. hsz.-t olvasátok el még1x!
  Ha túl ment a Tábor utca kereszteződésénél akkor jogos a bünti, ennyih!
  A Püspök utcából ki lehet kanyarodni jobbra, de a Mikszáthon csak a Tábor utcáig mehetsz, mert ott megint van tiltó tábla!(Ha túl mész akkor van esély arra h meg büntesenek!
  Számomra se egyértelmű hol a piii...ba állt meg a soför!”
 • 38. valaki_ 2008. október 15. 17:54
  „polarbear0712!

  Ne magyarázd a bizonyítványt...
  Miről beszélek, arról ami a táblán van és a Mikszáth K. utcáról.

  Fogadjunk Te is rendőr vagy! Vagy csak nem az a rendőr??!!”
 • 37. Városi 2008. október 15. 16:57
  „Csak Annyit, hogy engem is megbüntettek a saját házunk előtt, a saját irodám előtt áruszállítási igazolással ( nyitott autó, áruszállítási zónában). A CSMRKF tisztje azt mondta, valóban nem teljesen helyén való a büntetés, melynek összege 50.000 Ft. Az összeg egy dolog, az is hogy a rendőr mozgó autóból videózótt, és elfelejtett meggyőződi róla, hogy kint van az áruszállítás kártya. A fellebbezés díja 5000 Ft. Ha nem fogadja el az ORFK (mert oda kell címezni) 55.000 a teljes bünti, ha igazat adnak akkor is 5000 forintomba kerül. Jó nem ha a balf....z rendőr úgy dönt hogy megbüntet, így is úgy is nekem kell fizetni. Ez a jogrendszer vajon kinek jó így???????????????”
 • 36. Charles Bronson 2008. október 15. 16:28
  „Kedves Police!

  "2. A rendőr is ugyanúgy fizeti az adót, mint bármely más rendesen, tisztességesen dolgozó állampolgár!"

  Tegyük hozzá, hogy a bruttó fizetését és még a zokniját, alsógatyáját is az adófizetők pénzéből kapja. Majd a bruttó fizetéséből levonják a járulékokat, személyi jövedelem adót, stb...tehát amit befizet adót azt is mástól kapja. Sőt amit a munkáltatója befizet járulékot utána, azt is az adófizetőktől kapja a munkáltatója is. De a tollat, fénymásolót, csekktömböt, autót...mindent. Ezért nem kéne szarozni velünk akik termelő munkát végzünk. Azokat akik seftelnek, csalnak, harácsolnak, élősködnek nem bántjátok.
  Buzik, cigányok, külföldiek védői lettetek és kihasználjátok a dolgozó MAGYART, mert azon van fogás. nem kötelező rendőrnek menni...egyelőre nélkületek csak könnyebb lenne az élet.
  Mór, Kumbor, Makkosházi rabló, Fenyő ügy, Teve u. merénylet stb....csak nehezítitek az életünket, nem védtek meg semmitől csak basztattok bennünket.”
 • 35. Police 2008. október 15. 15:36
  „Sajnos egyenlőre igen!
  Ilyen a törvény...”
 • 34. soff 2008. október 15. 15:33
  „Akkor ha jóóóóóól értelmezem a külföldiek, azaz itt nállunk Szegeden a románok és a bulgárok nyugodtan száguldozhatnak, ez csak nekünk kerül kemény büntetésekbe!!!??????????
  Mert engem nemcsak a városban dúrtak, villogtak le az utról, hogy takarodjak az útjából, hanem az autópályán is!!!!! Akkor ezért van nálluk ez a nagy VEHEMENCIA!!! Tudják, hogy úgy sem lesz nekik ebből semmiféle gondjuk, hátrányuk!!!!!!!! Ez azért eléééég dúúúúrva!!! Nem???”
 • 33. Tisztelt Police! 2008. október 15. 15:06
  „Figyelmedbe ajánlanám ezeket a mondatokat:
  "Radics Róbert őrnagy szerint is szabálytalanul bírságolta meg a rendőrjárőr"..."A táblák szerint a Püspök utcából rá lehet kanyarodni a Mikszáth Kálmán utcára. Remélem, nem ismerték el a szabálysértést, amit a hatóság a rendőr feljelentése után természetesen hatályon kívül helyez"

  A jelen állás szerint BÁRKI behajthat a Püspök utcából a Mikszáth K. utcába. Amint a táblák meg lesznek változtatva természetesen más lesz a helyzet.”
 • 32. Police 2008. október 15. 14:43
  „A kérdésekhez úgy nagy álltalánosságban hozzá szólva:

  1. A Román gyorshajtókat és egyébb nemzetiségűeket NEM lehet ,,büntetgetni", mert a törvény nem teszi azt lehetővé... azaz szó szerint büntetlenűl száguldozhatnak! Ha postai csekket kap, azt is nagy előszeretettel dobják ki az első kukába vagy már az autó ablakján elinduláskor...
  2. A rendőr is ugyanúgy fizeti az adót, mint bármely más rendesen, tisztességesen dolgozó állampolgár!
  3. Utána lett nézetve a tábláknak, melyet pótolni fognak... a Püspök u. - Mikszáth u. -hoz elhelyeznek még egy ,,Mindkét irányból behajtani tilos" jelzőtáblát!
  Megj.: Egyébként az áruház (SKÁLA) rakatta ki azt a ,,Kötelező haladási irány jobbra" és az ,,Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblát, hogy az oda érkező tgk. -ik onnan az utcából könnyebben ki tudjanak menni... őket úgy látszik nem érdekelte, hogy ebből később probléma lehet, mivel idővel az ottani járdát olyan mértékben letaposták, hogy a normál szgk. -ik is immár át tudnak haladni rajta! (Korábban nem volt rá lehetőség, mert a szgk. -ik ott felakadtak volna, meg fel is akadtak a magas járdaszegély miatt...)
  Ezért is lett kirakva anno a Püspök utca elejére a ,,Zsákutca" jelzőtábla, hogy lássák a sofőrök, onnan csak VISSZAFELÉ van út!!! Ezt követően jött a fent leírtakból később a probléma!
  Akkor most ki mit rontott el, és kinek a kárára!? ?
  4. A rendőr ezért NEM is bírságolhat, csak FELJELENTHET!
  5. A Püspök utcából egyébként BE lehet és továbbra is behajthat a Mikszáth K. utcába az, AKI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZIK!”
 • 31. Böff 2008. október 15. 14:19
  „Újabb szégyene ez a szegedi közlekedési rendőröknek! Én elismerem a többiek munkáját, de ezekkel a közlekedési rendőrökkel ne is csodálkozzunk, hogy olyan a morál, meg e HOZZÁÁLLÁSunk nekünk embereknek, amilyen. Hozzáteszem biciklivel járok, nem autóval.”
 • 30. szegedii 2008. október 15. 14:15
  „Jó, de az első kép NEM a Püspök utca eleje, mert az a Kossuth L. sgt-nál kezdődik... ezt a Dm-nál senki nem tudja? megint a szokásos színvonal.

  22/24-es hsz-hoz: megállapították az ujlenyomat alapján, hogy egy korábban kitiltott, tehát jogellenesen Mo-n tartózkodó román áp. az elkövető, aki valszeg nincs már az országban, és nki elfogatóparancsot adtak ki ellene. már ha a DM képes volt hitelesen tájékoztatni ebben az ügyben.”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elrobogott a kultúrsínbusz

Szeged - Jókedvű érdeklődőkkel a fedélzetén tegnap délben elstartolt Szegedről Szabadkára a három… Tovább olvasom