Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szabó Győző nem annyira vicces fiú

Szeged - Nem unatkozik Szabó Győző: útikönyvet írt, melyet csütörtökön Szegeden dedikál, nevetteti a közönséget a Beugróban, és egy bulvárnapilap reklámarca.
Az Intim fejlövés című filmben – Szaki Péter megkapta érte a Filmszemlén a legjobb első filmes rendezés díját - női ruhában tombol, de nem tartja magát vicces fiúnak. Lányával, a 12 éves Borival tervez nyaralást: az a lényeg, hogy szeressék egymást az útitársakkal.

– Az M1-en és a Comedy Centralon futó Beugró szituációs játékokra épül. Nagy sikereket ért el, mit gondol, mi a titka? Hogy lehet készülni egy ilyen műsorra?
– Örülök neki, ha szeretik. Talán azért, mert a nézők mintha a kulisszák mögé pillanthatnának, láthatják, hogyan formálódik egy történet. Előre készülni az improvizációkra legfeljebb serkentőszerekkel lehet, mint a csoki vagy a ginzeng. A műsor szerkezetét, hogy milyen játékok legyenek, előre átbeszéljük. A feladatokat viszont spontán oldjuk meg, adásban.

– Legutóbb az Intim fejlövés című filmben láthattuk a moziban, melyben menyasszonya az esküvő előtt vallja be: férfiból operálták át nővé, és Ön kedvese ruhájában tombolni kezd. Ingyen vállalta a felkérést. A meghökkentő történet miatt?
– A történet elég meredek, nem találkoztam hasonlóval. De engem is ért már hidegzuhany az életemben, ezekből az élményekből próbáltam megoldani a jeleneteket. Nem a sztori miatt vállaltam ingyen a szereplést, hanem mert nagyon kevés pénzből készült a film. Befektetés is a szerep, a rendező talán a következő filmjénél is gondol rám. De ha nem, az sem baj.

Tombolás, női ruhában. Fotó: DM/DV
Tombolás, női ruhában.
Fotó: DM/DV

– Sajnos van az a pénz – válaszolta egy videointerjúban, amikor megkérdezték, miért vállalta el a legnagyobb hazai bulvárnapilap reklámját. Mondana egy összeghatárt?
– Nem, még az édesanyámnak sem mondtam el. Eleinte biztos voltam benne, hogy nem tudnak meggyőzni, végül alaposan megnéztem, mit vállalok. Átnéztem az egész koncepciót, igyekeztem beletenni, amit lehet. A végzettségem grafikus, a nyomtatott részt másképp oldottam volna meg.

– Láthatjuk közönségfilmben, mint a Valami Amerika, Bozsik Yvette táncelőadásában, alternatív produkciókban. Szeretnivaló, mackós, vicces karakterként emlegetik. Milyen az igazi Szabó Győző?
– Mindegyik feladatot szeretem. A Beugró külön kategória, a szórakoztatás a célja, és társaságban sem vagyok mindig komoly. Valójában nem vagyok annyira vicces fiú, drámai szerepekben is játszottam már, és szívesen megmutattam magam most is.

– Ennyi elfoglaltság mellett mennyi ideje van a magánéletére, tud találkozni a kislányával?
– Sajnos szinte semmi időm nincs, így most nagyon keveset találkozunk. De szabad az egész nyaram. Bár még nem terveztem meg a nyaralást, biztosan elmegyünk együtt valahová.

– Supertravel címmel jelent meg útikönyve a könyvhétre. Hogyan szeret utazni, és kik a legjobb útitársak?
– Nem vagyok az a típus, aki napozószékben tölti a nyaralását. Ha meg akarom ismerni az adott nép kultúráját, a „kötelező" látványosságok mellett oda érdemes elmenni, ahol a közösségi élet zajlik. Éttermekbe, kocsmákba, terekre. Jártam Ghánában, Marokkóban, Albániában, Korzikán, Kínában és még nagyon sok helyen, de a könyvben erről az öt országról írok. A barátaim biztatására adtam ki az élményeimet: ördögűzésbe keveredtem, találkoztam fák tetején, függőhidakon élő emberekkel. Egyedül, de családdal, a lányommal vagy barátokkal is szívesen utazom. Az a lényeg, hogy szeressem az útitársaimat, és ők is szeressenek engem.

Olvasóink írták

 • 7. lidi 2009. június 13. 14:42
  „hazaipalya! 2 perc alapján véleményt mondani? ebben mi az élvezet? áruld már el... (az írásod majd megpróbálom kisilabizálni, mert elég nehezen megy neked, ahogy látom). de amúgy találó a neved...

  arra azért kíváncsi lennék, kedves cis, te mit néznél szívesen a közszolgálatin? mi az, ami méltó lenne, vagy ami a most futó műsorok közül méltó?”
 • 6. IVY 2009. június 12. 10:45
  „......és még csúnya is.:)”
 • 5. Logaritmus 2009. június 12. 09:55
  „Szerintem a Beugró jó kis műsor, a szórakoztató programok között messze eredetibb és kedvesebb, mint bármi amit mostanában láttam a tv-ben. Az Intim fejlövés rohadt jó film különben, tanúságos látni, hogy miközben százmilliós magyar filmek nézhetetlenek, addig ez a 7-8 millióból és lelkesedésből megcsinált mozifilm mennyire jól működik.”
 • 4. cis 2009. június 12. 08:30
  „Sz. Gy.-t és teljesítményét itéje meg a szakma, de a BEUGRÓ biztosan méltatlan a " közszolgálatiban".
  Elképesztő nyelvnyújtogatások, izléstelen szemforgatásokkal turbósított grimaszok és győzike szintű szövegek. Naná, hogy beérett már a főműsor időre is!
  Azt, hogy valamit magára adó szinész ehhez még a nevét is adja: hát további sok sikert, de az RTL-en!”
 • 3. hazaipalya 2009. június 12. 06:26
  „alacsony a szinvonal. beszélnek a semmiröl!ebben mi az élvezet? áruld már L”
 • 2. pocokkaa 2009. június 11. 21:06
  „Én nagyon jónak tartom. Az improvizációs készségre építő szórakozás. És sok a fiatal is, aki ezért beül a színházba. Dícséretes, hogy vannak ilyen műsorok, inkább ez, mint 100 reality...”
 • 1. hazaipalya 2009. június 11. 20:01
  „beugro?annal szánalmasabb musort még nem láttam! igaz csak 2 percig lehetett nézni. a szineszek teljesen elhüjültek???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka nem lesz pártelnök

Szeged - Nem vállal olyan pozíciót, ami nem összeférhető a szegedi polgármesterséggel – mondta… Tovább olvasom