Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szabó puskaporszagot érzett

Égő zsarátnokok hullottak az újszegedi nézőkre a vasárnapi tűzijáték alatt egy városi képviselő szerint. A szervező és a kivitelező cég nem tud ilyenről, szerintük talán máshonnan származnak a puskaporszagú papírdarabok.
Szabó László mutatja, mik potyogtak a nézők közé tűzijáték közben. Fotó: DM
Szabó László szegedi önkormányzati képviselő, a MDF–MKDSZ-frakció tagja, a Szegedi Védegylet elnöke a hídon, a Lapos és a Partfürdő vonalában állt vasárnap este, a Szeged-napi tűzijátékot nézte. Arra lett figyelmes, hogy parázsló törmelék hullik az égből, amelyből a vállára is jutott. A képviselő megvizsgálta a préselt papírból álló, tenyérnyitől hüvelyknyi nagyságig terjedő méretű „zsarátnokokat", amelyeknek puskapor szaga volt. Néhányat eltett belőle és fotókat is készített. Szabó szerint a nézők nem is várták meg a tűzijáték végét, hanem bemenekültek a hídi vásár sátraiba. Mint mondta, nem a szálló papírdaraboktól ijedtek meg, hanem attól, hogy a puskaporral átitatott parázsló anyag a szemükbe hullik és súlyos sérüléseket okoz.

A tűzijátékot szervező Szegedi Városkép Kft.-hez nem érkezett bejelentés. A cég vezetője, Szélpál Gábor elmondta: a két és fél milliós tűzijáték – amelynek egyik felét a kft., másik felét a főszponzor fizette – kivitelezője ugyanaz a pirotechnikai cég volt, amelyikkel évek óta dolgoznak, és amelyre eddig sosem volt panasz. Az ügyvezető szerint ha vissza is hullott valami a hídra, az nem okozhatott balestet és anyagi kárt sem.

Sárosi József, a kivitelező Fénypont Stúdió műszaki igazgatója szerint idén még jobban ügyeltek a biztonságra, mint korábban: a hatóságok által előírt biztonsági távolság kétszereséről lőtték föl a rakétákat. Nem értik a panaszt. Ők sem értesültek a „zsarátnokokról", noha éjjel kettőig a helyszínen voltak, így bárki jelentkezhetett volna náluk. A műszaki vezető szerint talán azzal magyarázható a furcsa esemény, hogy máshonnan indítottak illegális tűzijátékot – a hivatalossal egy időben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három szegedi vállalkozás is bekerült a Top 50-be

Három szegedi vállalkozás is szerepel az ötven legígéretesebb magyar céget bemutató országos… Tovább olvasom