Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szakadt a Fidesz Csongrádon

A Fidesz csongrádi szervezete háromszor elutasította, a hét végén viszont elfogadta, hogy a civilek által ajánlott Kurucz Ferenc volt városi rendőrkapitány legyen a párt polgármesterjelöltje az önkormányzati választáson. A döntés megosztotta a tagságot: Ormos Gábor kilépett a Fideszből, a Fidelitas pedig az MDF-es polgármesterjelölt, Hegedűs Péter mellé állt.
A Fidesz csongrádi szervezete háromszor utasította el Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltjét. Míg a tagság elutasította, addig a Fidesz országos vezetése támogatta a volt csongrádi rendőrkapitányt, az egykori Békés megyei főkapitányt. Kevesen gondolták, hogy a tagság szembe megy a központi döntéshozók akaratával. A hét végén ismét szavazott a csongrádi szervezet arról, hogy Kurucz Ferenc legyen-e a Fidesz polgármesterjelöltje az októberi önkormányzati választáson. Negyedszerre elfogadták Kurucz személyét. Lapunk információi szerint a tagság egy része nem vett részt ezen voksoláson. A szavazás megosztotta a polgári erőket.

Végső ajánlat, végső döntés

Lapunk úgy tudja, hogy még nem született végső döntés az Összefogás Csongrádért Egyesület Fidesznek tett ajánlatáról. A nagyobbik ellenzéki párt ugyanis háromnál több körzetben szeretne képviselőjelöltet állítani. Információink szerint azonban ebbe nem akarnak beleegyezni Kurucz Ferenc pártolói, támogatói. Úgy tudjuk, hogy a civil szervezet augusztus elsejei közgyűlésén határoz majd az ügyben.

Ormos Gábor – aki 1993-tól 2003-ig vezette a párt helyi szervezetét – lapunknak elmondta, hogy kilépett a Fideszből, mert szerinte már nem működik a demokrácia a pártban. Ormos 2002-ben a Fidesz listájáról jutott be a csongrádi képviselő-testületbe. Szerinte elfogadhatatlan volt az Összefogás Csongrádért Egyesület ajánlata, amely a tíz választókörzetből mindössze háromban mondott le a képviselőjelölt-állításról a Fidesz javára. A volt városi elnök szerint az is elgondolkodtató és elképesztő, hogy bizonyos településrészeken fideszes indul fideszes ellen, ugyanis a civil szervezet képviselőjelöltjei között nem egy a Fidesznek is tagja. Ormos Gábor elmondta: októberben független képviselőjelöltként indul a lakókörzetében.

– A Fidelitas csongrádi csoportja nem támogatja Kurucz Ferencet – jelentette ki lapunknak a szervezet elnöke, Túri Kiss Árpád. Az elnök közölte: a Fidelitas az MDF színekben induló Hegedűs Pétert tekinti polgármesterjelöltjének.

A történtekről szerettük volna megkérdezni Pap Gabriellát is, de a Fidesz csongrádi elnökét lapzártánkig nem sikerült utolérnünk. Gyovai Gáspár, a város fideszes alpolgármestere, a párt megyei alelnöke csupán annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy jó tárgyalási alap az egyesület ajánlata, ezért folytatni kell az egyeztetéseket. Gyovai a Fidesz hétvégi határozatával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok a Himaláján

Észak-Indiában és a Himalájában járt társaival tavasszal a Tóth István, a Szegedi Felsővárosiak… Tovább olvasom