Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Szakdolgozati gyorssegélyt kaptak a végzős hallgatók

Szeged - A záródolgozat-írás minden fortélyára fény derült szerdán az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. Legyen szó mesékről, erdőgazdálkodásról vagy régészetről, a könyvtárosok segítő kezet nyújtottak.
Személyre szabott segítséget kaptak a szakdolgozatírás előtt állók a harmadik alkalommal megrendezett „Kölcsönözz ki egy könyvtárost!" elnevezésű regisztráció- és díjmentes nyílt nap keretében. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár dolgozóiban 2016-ban fogalmazódott meg a kezdeményezés, az előkészületeket követően tavaly márciusban útjára indult, hatórás program alatt 40–50 hallgatón is segítenek.

 – Azt láttuk, hogy a dolgozatírást segítő fogadóóráink időpontfoglaló rendszerét sokan nem találják, így nem tudnak regisztrálni. A nyílt napon viszont foglalás és fizetség nélkül eljöhetnek hozzánk, és feltehetik kérdéseiket az átriumban kihelyezett asztaloknál ülő könyvtárosoknak. Leginkább a bibliográfiák összeállításában nyújtunk segítséget, és közben felhívjuk a figyelmet arra, hogy nemcsak könyvek, hanem online források is felhasználhatók – nyilatkozta lapunknak Szügyi-Szűcs Judit Mária, a projekt vezetője.
Berkó Dominika régész szakos hallgató (jobbról) Kiss Zsuzsanna könyvtáros segítségével halad előre szakdolgozatában. Fotó: Frank Yvette
Berkó Dominika régész szakos hallgató (jobbról) Kiss Zsuzsanna könyvtáros segítségével halad előre szakdolgozatában. Fotó: Frank Yvette
Decemberben kevesebb a dolgozatot leadók száma, de ettől függetlenül sokan kihasználják a lehetőséget.
– Sokan a kezdőlépések megtételéhez kérnek támogatást ilyenkor, míg a véglegesítés előtt állóknak az utolsó simításokban nyújtunk segítő kezet vagy egyfajta visszajelzést, bátorítást várnak tőlünk, amit a témavezetőktől nem minden esetben kapnak meg – tette hozzá Kiss Márta könyvtáros.

Legyen szó mesevilágról, kisgyermeknevelésről, erdőgazdálkodásról vagy fesztiválszervezésről, megválaszolatlan kérdés nem marad az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő nyílt napon. Az egyik asztalnál épp a régészeti téma állt a dolgozat fókuszában, Berkó Dominika végzős régészhallgató azt mondja, a középkori Borsod megye templomairól készíti írását, sőt, a temetőket is felkutatja hozzá. A munka közben elakadt a forrásgyűjtésben, ezért látogatott el a programra, ahol Kiss Zsuzsanna könyvtáros javasolt számára hasznos könyveket, cikkeket, a szakember szerint ilyenkor szinte elég ezek címeit, szerzőit megbeszélni, a fiatalok máris el tudnak indulni a sikerhez vezető úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tökfej a slamasztikában - fotó

Tökfej a slamasztikában - fotó
Ugyan mindenszentek ünnepén és halottak napján túl már a boltok polcain is egyre kevesebb ,,faragott" műtököt látni, mégsem maradunk az amerikai hagyományokra emlékeztető gyöngyszemek nélkül. Tovább olvasom