Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Szakmájuk sztárjai lettek a Csongrád megyei fiatalok

Két első hely mellett egy második és három harmadik hellyel öregbítették a megyei fiatalok iskolájuk és gyakorlati képzőhelyük hírnevét.

Idén is sikerrel szerepeltek a Csongrád megyei fiatalok a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőin Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett elődöntőkből a középdöntőbe jutó, majd onnan továbblépő hét döntős közül hatan végeztek a dobogón. Két első hely mellett egy második és három harmadik hellyel öregbítették iskolájuk és gyakorlati képzőhelyük hírnevét.

Szakmájuk sztárjai lettek a Csongrád megyei fiatalok - GALÉRIA

Az SZKTV-n, a kozmetikusok között Bús Kitty második helyezést ért el, az Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulójának Katonáné Dunai Erika mesterkozmetikus biztosítja a gyakorlati képzést. Ebből az iskolából a hegesztők között Krizsán Péter Zoltán harmadik lett, ő a CH-Industries Zrt. tanulója.

Az OSZTV éremesőt hozott, a Hódmezővásárhelyi SZC Návay Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint és a SPAR Magyarország tanulója, Luncz Lili a kereskedő szakmában első lett. Nem adta alább a Szegedi SZC Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja, Kis László sem, ő az automatikai technikus szakmában előzött meg mindenkit. Ez utóbbi iskola még két harmadik helyezéssel dicsekedhet, Farkas Benjamin a mechatronikai technikusok, Csikós András pedig az automatikai technikusok között lett bronzérmes. A hét döntős közül egyedül az ácsnak tanuló Fövényes Anikónak nem sikerült dobogóra állnia, de ott van az ország legjobbjai között – neki is szívből gratulálunk!

A Szakma Sztár Fesztivál a kamara pályaorientációs munkájában is fontos szerepet játszik. Csongrád megyei gazdasági önkormányzata 664 pályaválasztás előtt álló diákot vitt el buszokkal a fővárosi eseményre. A tanulók itt testközelből ismerhették meg a szakmákat, emellett a verseny hangulatába is belekóstolhattak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Castingolt a kulturális bizottság: a szimfonikus zenekar és művelődési házak élére keresnek vezetőt

Castingolt a kulturális bizottság: a szimfonikus zenekar és művelődési házak élére keresnek vezetőt
Több mint egy tucat pályázót hallgatott meg szerdai ülésén a kulturális bizottság, a közgyűlés… Tovább olvasom