Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szaktanácsot a vidéki központból

A Nemzeti fejlesztési terv tanácsadói hátterét januártól a területi szaktanácsadói központok koordinálják. Munkatársai segítenek pályázni, és összegzik a tapasztalatokat.
Új szervezeti keretekben működik januártól a Nemzeti vidékfejlesztési tervhez (NVT) kapcsolódó szaktanácsadás. Minden uniós tagország által kötelező működtetni a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszert.

Kérelem alapján decemberben vették előzetes nyilvántartásba a közreműködő Területi Szaktanácsadási Központokat (TSzK).
Fejes Ernő NVT-tanácsadó elmondta, a TSzK közvetlen szaktanácsadási szolgáltatást nyújt szaktanácsadói által, a megrendelések teljesítéséhez szervezi a szaktanácsadók munkáját, kapcsolatot tart a témaspecialistákkal, a szakmai szaktanácsadási központokkal.

Információt továbbít a szaktanácsadóknak, értékeli és továbbítja a szaktanácsadók által gyűjtött adatokat, együttműködik a helyi, kistérségi, köztestületi és szakmai érdekképviseleti szervezetekkel. A központ évente írásos beszámolót készít a szaktanácsadói tevékenységről. A nyilvántartásba vett TSzK mindaddig nyilvántartásban marad, ameddig megfelel a működésre vonatkozó előírásoknak. Ezt a földművelésügyi minisztérium megbízása alapján a területileg illetékes regionális központ ellenőrzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a kórházi ágyakért

Hétszáz aktív ágyra pályázhat a deszki, a makói, a szegedi és a vásárhelyi kórház – az… Tovább olvasom