Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Szalagavató a megyeházán Móravárosi-módra

Szeged – Tizennyolc osztály több mint négyszáz végzős diákja kapott szalagot a megyeházán a Móravárosi szakközépiskola bálján.
Kivételesen nem magukat fontosnak gondoló politikusok tolongtak a megyeháza aulájában és a Vármegye étteremben, hanem izguló végzős diákok és náluk még jobban izguló rokonaik. Péntek este ugyanis a Móravárosi szakközépiskola tartotta itt szalagavató bálját.

Az ünnepség a szokásos forgatókönyv szerint zajlott igazgatói köszöntő, szalagtűzés, táncok, majd mulatság. De érdemes elmerülni a részletekben is.

Szalagavató a megyeházán Móravárosi-módra. Fotó: Meszlényi János, SZISZSZI Móravárosi Tagintézmény (galéria)

Már rögtön az elején. Ugyanis Szabó Gábor igazgató pénteki szónoklatával, amelyet sajnos laposan elnyomott a zsibongás simán pályázhatna a leglazább ünnepi köszöntő címére. Valószínűleg ő írta, állította össze, mert se egy manapság (érthetetlenül) divatos Wass Albert-idézet, se más, sokszor fárasztó magyar tanáros közhely és fordulat nem volt benne. Viszont ilyenek igen: „a tanulás az emberi élet legfőbb örömforrása" vagy „az iskolának talán az a legfőbb baja, hogy túl sok mindent akar egyszerre megtanítani a diákoknak" vagy „a tanulás olyan mint a fagyi, finom, de ha egyszerre 30-40 gombócot akarunk megenni, az már nem biztos, hogy jól esik."

Miután megtapsolták azok, akik hallották az intézményvezető beszédét következett az este egyik fő száma a szalagtűzés. A máskor kisebbnek tűnő, de most hatalmas, teljesen kiürített aulába kettesével és hármasával érkezett meg a tizennyolc osztály attól függően, mekkora volt a létszámuk. A szalagtűzésnél ötven tizenegyedik évfolyamos tanuló segédkezett. Elsőnek az iskola vezetősége kapta meg a végzősök legszebb emlékét, majd jöttek az osztályok. Katonás rendben egymás után. Mindenki tudta a dolgát, kinek hova, hogyan kellett menni. Jár a virtuális taps az est szervezőjének, Szeghalmi Zoltánné tanárnőnek.

Szalagavató a megyeházán Móravárosi-módra. Fotó: Meszlényi János, SZISZSZI Móravárosi Tagintézmény (galéria)

A tűzést tánc követte, előbb a végzősök angol keringőztek egymással, majd felkérték tanáraikat is. Ezután a 20 éves Pavane palotást járt, majd, hogy a srácok és lányok se unják a műsort az X-treme Hip-Hop Tánciskola Freestyle fiúcsoportja tartott bemutatót őket követte a Hypnology Dance Crew girlie show-ja – nem fiúk táncolták. Őket követte a meglepetés tanártánc, mindjárt kettő is. Először a Move like Jaggerre mozogtak, majd jött az idei szalagavató bálok elmaradhatatlan – mondjuk így – stílusparódiája, a Gangnam Style. Lelkesen, szerethetően, aranyosan csinálták, ők: Asbóth Norbert, Balázs János, Balogh Bianka, Berki Tibor, Bódiné Gárdián Tünde, Borbély Szabolcs, Erdei Alexandra, Feketű Béla, Hajduné Bihari Ágnes, Huszár Károly, Izsó Katalin, Krämmer Erika, Palágyi Krisztina, Pappné Pap Szilvia, Sebőkné Dobos Zsuzsanna, Szabó Gábor, Székelyné Veres Ilona, Tompa Valéria, Tóthné Biró Zsuzsanna, Ványi Szilvia, Vilonya Sándor és Vilonya Sándorné.

A tapsvihar elvonultával végre lehetett lazítani. A vacsorajegyesek az étteremben kezdtek, de közben a Zsomboys már rázendített. Esett az arany, sáros lett az új cipő, repült a bálna, így baj nem volt. Csak buli, zárásig.

Olvasóink írták

 • 9. timea05 2013. február 25. 10:11
  „Egyetértek azzal, hogy a cikk jó hangulatú. Feltételezem, hogy külsős "munkatárs" írta, mivel a DM újságírói, riporterei ennyi helyesírási hibát nem ejtenének, ezért talán jó lett volna legalább egy Word-be betolni ellenőrzés szempontjából. Kezdve pl. a "Móravárosi szakközépiskola" megnevezéssel... ha tulajdonnév, akkor a "szakközépiskola" is nagy S, ha nem az, akkor a "móravárosi" kis m... ezt legalább jól kellett volna leírni, mivel ez általános iskolás tananyag és - mivel a tanárokat név szerint megnevezi - talán némi köze is van az említett iskolához.”
 • 8. csocsoszan20 2013. február 25. 08:16
  „6. vélemény
  Normális ember nem ír ilyen kommentet egy báli képsort látva...”
 • 7. Novatus 2013. február 25. 03:52
  „Igen, ez a legjobb kifejezés Wass Albert munkásságára: divatos. pfff”
 • 6. vélemény 2013. február 25. 00:08
  „Kinek az ötlete volt az ifjak vörös nyakkendő viselése?
  Csak nem egy szoci osztályfőnöké?
  A ballagáson már a vörös csillagot is kitűzeti velük?”
 • 5. cselac 2013. február 24. 19:13
  „Nem tudsz elmenni a mellett, hogy belerúgj egyet Wass Albertbe? Miért fáj neked? Nem érted, miért "divatos", igaz? Nem, Wass Albert nem divatos, aki kicsit is ismeri és valóban foglalkozik vele, megéri, hogy miért érvényesek a gondolatai.”
 • 4. exdeus 2013. február 24. 17:11
  „"A máskor kisebb tűnő" - > Ez inkább elírás, mint humor. :)”
 • 3. Atlasz 2013. február 24. 15:24
  „2. Novatus: nem vitatom. De egy magyartanár itt-ott előkapná a piros tintás tollat...”
 • 2. Novatus 2013. február 24. 13:40
  „Nagyon-nagyon jó ez a cikk!!! Érezhető belőle a rendezvény hangulata, stílusa, némi kis fricskával és fanyar humorral megspékelve!!! Több ilyet!!!”
 • 1. papika56 2013. február 24. 10:52
  „Fiatalok..vajon milyen jövő vár rátok ???? Vajon hányan mennek ki külfödre közüllük szerencsét próbálni ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rácsok mögött a tanyák kifosztói

R. Pétert és V. Istvánt azzal gyanúsítják a kisteleki rendőrök, hogy több betörést és lopást követtek el a térségben az elmúlt időszakban. Tovább olvasom