Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szállodába megy a Magyar Gárda

Mától kéthetes országjárásra indul a Magyar Gárda. Szeged - Az egyesület honlapja és a Jobbik hírlevele néhány napja még azt közölte, hogy a szegedi helyszín a Bartók Béla Művelődési Központ. Időközben kiderült, „félreértés" történt. Szállodába mennek – információink szerint a Royalba.
A hét elején még tényként közölte a Magyar Gárda Egyesület honlapja és a Jobbik Magyarországért Mozgalom hírlevele, hogy a Gárda szeptember 15-én országjárásra indul és szeptember 30-i helyszíne Szegeden, a Bartók Béla Művelődési Központban lesz.

– Nálunk nem lesz a Magyar Gárdának semmilyen rendezvénye, ezt három napja tisztáztuk velük – nyilatkozta lapunknak az önkormányzati intézmény igazgatója. Simoncsics János az előzményekről elmondta, előbb telefonon, majd személyesen is beszéltek a szervezőkkel, személyes találkozásukon azonban nem született megállapodás.

Félreértések miatt kerülhetett az intézmény neve a helyszínek listájára, ami azóta lekerült onnan. Az igazgató fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a döntésnek nincs különös oka, hacsak az nem, hogy az általa vezetett önkormányzati intézmény semmilyen politikai rendezvénynek nem akar helyet adni. Ugyanezt mondta Solymos László várospolitikai alpolgármester is.

– Az elmúlt napokban több önkormányzati és egyházi intézmény is felmondta a megállapodásokat, így egyelőre számos helyszín még bizonytalan. Jobb- és baloldali vezetésű települések egyaránt visszakoztak. Óriási nyomás nehezedik az intézmények vezetőire, a lemondásoknak ez az oka – nyilatkozta lapunknak Vona Gábor, a Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A politikus megjegyezte, az országjárás az egymás utáni lemondások ellenére ma megkezdődik, és sehol nem maradnak el fórumok. „Ha kell, udvarokon, de megtartjuk!"

– Néhány perce SMS-ben értesítettek, hogy Szegeden az új helyszín a Royal Hotel és Étterem lesz, az időpont változatlan – mondta Vona Gábor tegnap, 1 óra után pár perccel.

A Royal Hotel egyik, magát megnevezni nem kívánó munkatársa csak annyit erősített meg, hogy „kapcsolatfelvétel valóban történt a szálloda és a Magyar Gárda között", ennél többet azonban nem árult el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróságon az Ortu-tay-box

Szeged - A nyilvánosság kizárásával kezdődött el csütörtökön, s így is folytatódik a Szegedi Városi… Tovább olvasom