Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szállodára költötte a szegedi egyesület pénzét az elnök, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy civil szervezet elnökeként több mint 600 ezer forintot fordított saját magánjellegű kiadásaira.
A vádirat szerint a nő egy szegedi székhelyű egyesület elnöki tisztségét látta el 2011 és 2016 között. Az egyesület alapszabálya szerint az egyesület elnöke és tisztségviselői a civil szervezet pénzeszközeiből csak a szükséges kiadásaik megtérítését igényelhették. Az alapszabály egyik rendelkezése szerint az elnök utalványozási jogkört gyakorolt az egyesület számláján levő összeg felett, valamint kezelhette a házipénztárt is.
 

A vádirat szerint a vádlott az egyesület vagyonának terhére számolt el 2013. év februárja és 2015. év decembere között 8 db olyan számlát, amelyek mögött álló szolgáltatások nem egyeztethetők össze az egyesület céljaival, alapszabályával, a szervezeti és működési szabályzataival és nem kapcsolódnak az egyesület tevékenységéhez. A számlák jellemzően szállodai szolgáltatások igénybevételéről szóltak.

A vádirat szerint a vádlott, mint az egyesület vagyonának kezelésével megbízott személy a vagyonkezelési kötelezettsége megszegésével több mint 600 ezer forint értékben fordította az egyesület pénzeszközeit magáncélra és ezzel ennek megfelelő nagyságú vagyoni hátrányt okozott. Az egyesületnek okozott vagyoni hátrány az eljárás során nem térült meg.

Az ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében vádolja, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharkárok Csongrád megyében, második fejezet: szerdán egész nap a károk felszámolásán dolgoztak a tűzoltók

Viharkárok Csongrád megyében, második fejezet: szerdán egész nap a károk felszámolásán dolgoztak a tűzoltók
Az éjjel érkezett tizenegy bejelentés után még további húsz segélyhívás érkezett a… Tovább olvasom