Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Számbűvészkedés és siker az Országgyűlésben

Orbán Viktor beszédével indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Kövesse velünk élőben.

Orbán Viktor beszédével indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Kövesse velünk élőben egy órától!

Napirend előtti hozzászólások jönnek, több képviselő távozik a teremből.

13:59 Orbán Viktor: a Fidesz támogatja Magyarország uniós tagságát. A siker az ellenzék sikere is. A sikeres kormány minden polgárnak jó - mondta.

13:43 Orbán Viktor szerint, ha a képviselők nem pontosan látják a számokat, tájékozódjanak. - Péntek hajnalban még elsők voltunk, de ha valaki előttünk végez, az nem bántja a magyarok igazságérzetét - mondta. Magyarországon a lakossági rezsi árak magasak, a keresetekhez képest. Az az érdekünk, hogy a családok által fizetett számlákat csökkentsük. Köztudott, hogy a gáz nagy része Oroszországból érkezik, a szerződéseket, hogy mennyiért vesszük a gázt, egy orosz és egy német cég közötti szerződés határozta meg. Mi még tárgyaló felek sem voltunk. Orbán Viktor a szuverenitásról, önállóságról beszélt. - A szerződések most kerülnek a magyar állam tulajdonába. Arra törekszünk, hogy minden gáztárolásra alkalmas tározó állami tuljdonban legyen. Ezt a tárgyalások során elérjük. A képviselőket megnyugtatja, hogy atomerőmű csak állami tulajdonban lesz. Schiffer András kérdésére: a támogatások ahhoz kerülnek, akik a földet művelik. Egyre szélesedő közmunkát fogunk szerezni, aki munkához szeretne jutni, annak segítünk. Amíg a magyar gazdaság nem ad mindenkinek munkát, addig a magyar állam kötelessége a közmunkaprogram szervezése, hogy több pénzt kapjanak az emberek, mint a segély. A kormány tárgyalásokat kezdeményezett a svájci számlák miatt, hogy a kikerült pénzek részben a költségvetésbe kerüljenek. A magyar kormány kötelessége, hogy tájékoztassa a polgárokat: mennyi pént fizetünk be és kapunk az uniótól.

13:33 Rogán Antal szerint a magyar kormány jobb pozíciót ért el az eu-s költségvetési tárgyalások során. Miért nem tudnak örülni a sikernek? - kérdezi. - A magyar kormány ha kiáll a magyar emberekért, akkor azt siker követi. Érdemes volt kiállni a magyar családokért, emberekért. Ez a nemzeti érdekek határozott képviselete.

13:28 Vona Gábor (Jobbik) beszél. Felháborítónak tartja azt, hogy az MSZP a 8 évnyi kormányzás után számon kéri a Fideszt. Vona "hagyjuk fel a kommunikációs mellébeszéléseket". Az Európai Uniós jelen formájában haldoklik - mondta. Népszavazást kezdeményezne az unióval kapcsolatban, "akarunk-e tagállamok maradni?"13:23 Kövér László csendre int mindenkit. Schiffer András, az LMP  tagja bírálja az uniós pénzek kifizetésének sebességét. Megemlíti, 4 milliárd euróval csökkent hazánk eu-s támogatása, ez nem lehet siker. Számbűvészkedésnek nevezi a kormány beszámolóját. Schiffer azt kérdezi: a jelentős meőgazdasági támogatások hová fognak vándorolni? Rövid oligarcházás követi mondandóját.

13:17 Mesterházy Attila: annyit értek el, amennyit ezzel a politikával el lehet érni - zúgolódás. Az MSZP elnöke szerint a FIDESZ sikerpropagandája a forint gyengülésén és a népesség fogyásán alakul. Mesterházy szerint az EON megvásárlása helyett a felsőoktatásra kellene inkább költeni, kéri a minszterelnököt, számoljon be az oroszokkal folytatott tárgyalásokról.

13:08 Fontos döntések születtek Brüsszelben. Hosszú és nehéz tárgyalás sorozat végére került pont. A világ is kezdi megszokni, hogy a magyarok kiállnak magukért - kezdte beszédét Orbán Viktor. A magyarok nem fogadják el a kettős mércét. Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta ilyen sikert nem ért még el. A költségvetési tárgyalások során mindent elértünk - mondta, amit taps követett. - Egyetlen ország előz meg minket az uniós támogatásokban. Mindezt akkor, amikor az uniós költségvetése csökkent. A kisebb tortából hasítottunk ki nagyobb szeletet. Megmarad a korábban vitatott áfa elszámolás lehetőége, a 85 százalékos támogatás. A 4 legszegényebb régiónak jutatott támogatás nem csökken. Magyarország számára a mezőgazdaság kitöréi pont, az uniós költségvetési nyesés nem érinti a mezőazdasági támogatásokat. 48 millió euró jut a fiatalok munkanélküliségének leküzdésére, olyan területeken, ahol 25 százaléknál több a fiatal munkanélküli. Van okunk bizakodni, de nincs okunk hátradőlni. Olyan programokat kell készíteni, melyek lehetővé teszik a források megérkezését. A támogatások 60 százalékát munkahelyek teremtésére kell fordítani. A magyar sikernek két tanulsága is van: csak annak van becsülete, aki kiáll az érdekeiért. A másik, hogy a sikerekhez szövetségesekre van szükség. A siker két dologból áll: bátorságból és bajtársiasságból.

Véget ér Orbán Viktor beszéde.

13:00 Megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök. A képviselők is befutottak.

12:30 Egyelőre még csak pár képviselő ült be a Parlament patkó alakú üléstermébe, érdemi események egy órától várhatóak. Ma debütált az Országgyűlés Őrség, immár fegyveres, gumibotos rendészek végzik a ház rendjét.

Magyar Anna már megérkezett.
Magyar Anna már megérkezett.

Olvasóink írták

 • 12. Tambitoma 2013. február 12. 08:23
  „3. roxper 2013.02.11. 14:43

  "Magyarországon a lakossági rezsi árak magasak, a keresetekhez képest."

  Még mindig ennél a bődületes propaganda sz*rnál tart, nem létezik, hogy ne lehetne ezen túllépni, a rezsiért piaci árat fizetni és inkább azon mesterkedni, hogy ne elmeneküljenek mo-ról a cégek, hanem idejöjjenek.

  ENNYI KELLENE!
  Munkahely-
  Piac
  Termelés.
  Export.
  Nem támogatás a mutyi cégeknek. Igazi piac megteremtés. Nem támogatás! Nem mese mese mátka.
  A támogatásokról. Munka a szakmunkásnak! Munka az alulképzettnek. Munka a betanított melósnak.
  MUNKA MEGÉLHETÉS KELL! NEM SEGÉLY! A halásznak ne segély adjunk hanem hálót és területet hogy halásszon.
  A piac majd kineveli a tehetséges becsületes világát. Ha a munkának lesz értéke. Mert ma a mutyizásnak a cimbizésnek van ereje ez a pénz mögötti világ. A szakmunkás meg nézi a külföldi munkát.”
 • 11. fenyő 2013. február 11. 22:43
  „Van a palettán sajnos néhány " letűnt csodalény ", akiknek a munkájára nem lehetünk túl büszkék. Tényleg nem értettek a pénzügyi dolgokhoz. Egyikük - a libás - be is vallotta: "Nem értettünk hozzá. " Ők magyar emberek lévén, mind rövid távon gondolkodtak? Nahát, ez az, meg van a magyarázat, 8. megtalálta, megírta. Köszönjük.”
 • 10. aquila0126 2013. február 11. 22:07
  „7. fenyő 2013.02.11. 18:43
  Még nem virrad? Pedig már időszerű lenne.”
 • 9. klj-54 2013. február 11. 20:18
  „Nem vagyok Orbán kedvelő, de el kell ismerni, hogy a lehetőségek miatt többet nem kaphattunk.
  Ez objektív dolog, ezt letagadni butaság lenne.”
 • 8. roxper 2013. február 11. 19:10
  „7.
  Noooormális?

  Az emberek választhattak:
  - huf hitel 14% thm-re, havi törlesztő 80.000
  - chf hitel 6% thm-re, havi törlesztő 35.000

  Ez idő alatt épp orbi embere a járai nevű csodalény ült az mnb élén és folyamatosan emelte az mnb alapkamatot, tehát sok választási lehetőség nem volt, nem mellesleg a magyar ember rövid távon gondolkozik és nem ért a pénzügyi dolgokhoz sem, bármit aláír!”
 • 7. fenyő 2013. február 11. 18:43
  „Igen, tönkretették az országot. Azok, akik az irdatlan mennyiségű és visszafizethetetlen hitelt felvették
  Akik nem tudták fizetni a lakáshiteleiket, azoknak ugyebár elvette a bank a lakásait. A csapból is az folyt, vegyen fel deviza hitelt, építkezzen, vásároljon ! Tudták azt nagyon jól a szocialisták, hogy a hitelfelvétel mekkora kockázattal jár, mégis azt tették. Sőt mindenkit arra biztattak. Vajon az eladósodott országnak hol szándékoztak lakóparkot építeni ?! Sehol. Mi volt a sötét tervük az eladósítással ? Netán az, hogy a pénzvilág gazdagodjon a kamatokból ?”
 • 6. xenopus 2013. február 11. 18:13
  „Szerintem Viktor (szokás szerint) hazudik!
  Tönkretették az egész országot!”
 • 5. Qllancs 2013. február 11. 16:19
  „<moderálva>zsoltika meg vigyorog --mint a pék kutyája a perecre !<moderálva> mind.”
 • 4. Qllancs 2013. február 11. 16:17
  „Örülni kéne, hogy csak Lengyelország előzött meg minket. Viktor elintézte ..jöhetnek a milliárdok..lehet gazdagodni még..még ....
  60 % munkahelyteremtésre kell .....nem közmunkára viktor !
  Ott a képen <moderálva> ...a varázsló ! 247 ezer ft bankbetétje volt...1 év alatt feltúrbózta 14 millióra !Ügyes ! <moderálva>”
 • 3. roxper 2013. február 11. 14:43
  „"Magyarországon a lakossági rezsi árak magasak, a keresetekhez képest."

  Még mindig ennél a bődületes propaganda sz*rnál tart, nem létezik, hogy ne lehetne ezen túllépni, a rezsiért piaci árat fizetni és inkább azon mesterkedni, hogy ne elmeneküljenek mo-ról a cégek, hanem idejöjjenek. Eddig, a közel 3 év alatt mindössze arra futotta, hogy a korábban hazánkba érkezett cégekkel humbug stratégiai fecnit írattak alá és semmi több!”
 • 2. studyfy 2013. február 11. 14:37
  „allegro,
  nem tudom olvasod-e még majd a DM fórumát? Utána néztem, hogy számítják ki az egyenleget.
  "Ezt egy konkrét példán keresztül illusztrálva (Magyarország működési költségvetési egyenlege 2010-ben):

  Működési kiadások Magyarország esetében: 3 650,0 millió euró
  Működési kiadások az EU-27 esetében: 111 337,5 millió euró
  Befizetések Magyarország esetében: 862,5 millió euró
  Befizetések az EU-27 esetében: 103 415,6 millió euró

  Magyarország részesedése a befizetésekből: 0,008% (=862,5 ÷ 103 415,6 millió euró)
  Magyarország kiigazított nemzeti hozzájárulása így 0,008 × 111 337,5 millió = 928,57 millió euró.

  A működési költségvetési egyenleg így a következőben állapítható meg: 3 650,0 - 928,57 = 2721,43 millió euró

  Magyarország nettó egyenlege 2010-ben tehát 2721,43 millió euró volt."
  Kérdésem lenne feléd, ha tudsz rá válaszolni, tedd meg.
  Előre, több évre vonatkoztatva, mennyire pontosan lehet megjósolni/meghatározni a kiigazított nemzeti hozzájárulás mértékét, mert itt pár ezred tévedés euró milliárdokat jelent. Köszi a választ.”
 • 1. queenmargareth1 2013. február 11. 13:19
  „Hallod, Viktor ezt bebuktad, A pápa beelőzött fontossági sorrendben:))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakattal védekeznek a kukaborogatók ellen

Szemétfosztogatók borzolták a kertvárosi lakók idegeit a szegedi Móravároson. Tovább olvasom