Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szaporodnak a lyukas koronák Alsóvároson - látványosan nyesték meg a vezetékekhez érő fákat

Tavaly lefotóztuk az első spórolósan megnyesett fát a Vadkerti téren, mert ilyet még nem láttunk - most már sok van belőle. Az biztos, hogy több zöldfelület marad meg így.
A fanyesés sosem megy simán: olvasóink felháborodtak például a Szabadság téri és a Szent Ferenc utcai facsonkoláson. Tavaly jót nevettünk, amikor megláttuk a Vadkerti téren a "nem nagyon ronda" megoldást: a fa koronáját csak a villanyvezetékek körül nyesték meg, így a korona közepén egy jókora rés pompázik.
 
A minta a látványos megoldásra. Tavaly nyesték meg így, azóta is él és virul a Vadkerti téren.
A minta a látványos megoldásra. Tavaly nyesték meg így a fát, azóta is él és virul a Vadkerti téren.

Olvasónk ma reggel arra hívta fel a figyelmet: Alsóvároson a Sárkány utcán is e szisztéma szerint metszik meg a vezetéket elérő fákat. Arra jártunkkor az utca páros oldalán haladtak a vágással, bár néhány fa kimaradt - például a füstölgő szegedi dómot ábrázoló Walking Dead-plakát melletti.
 
Látványosan nyesték meg a fákat a vezetékeknél Alsóvároson - GALÉRIA. Fotó: Farkas Judit

Tavaly, amikor az első "mintapéldányt" felfedeztük, feltettük a kérdést: Meg lehet-e nyesni egy utcai fát úgy, hogy az eredmény mindenkinek tetsszen? Arra a következtetésere jutottunk: nehéz. Akinek ez a feladata, kap hideget-meleget, akkor is, amikor nem érdemli meg. Most is panaszkodott olvasónk, aki jelezte az érdekes megoldást portálunk felé: ez minden, csak nem szép. A fának viszont annyira nem lehet rossz, hiszen jóval több zöldfelület marad meg, mintha "rendesen" körbenyírnák a koronát - és nekünk sem, mert ha több a zöld, tisztább a levegő, és már így is elég poros a város.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszlát, maci: szabadon engedték a Szegedi Vadaspark vendégét a szlovák határ közelében - fotó

Viszlát, maci: szabadon engedték a Szegedi Vadaspark vendégét a szlovák határ közelében - fotó
Fiatal hím helyett tízéves nőstény medve "ostromolta meg" Sándorfalvát, derült ki: a maci azonban már nem vendégeskedik a Szegedi Vadasparkban. Tovább olvasom