Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Száraz Ferdinánd újragondolta a paprikás krumplit, de senki nem kért belőle: jubilált a domaszéki böllérnap - fotók

Huszadik alkalommal rendeztek böllérnapot Domaszéken, ahol öt csapat vágott disznót, a pecsenyesütő versenyen mindenki nyert. A főböllér pedig újragondolta a paprikás krumplit, bár inkább ne tette volna.
„Pálinkát kérsz? Unicumot? Ettetek?" Ezeket a kérdéseket tették fel legtöbbször a jubileumi, XX. domaszéki böllérnap forgatagában tébláboló újságírónak és fotóriporternek, de a tavalyi év tapasztalatai alapján célirányosan haladtunk és végül természetesen nem maradtunk éhen.

Kispéter Géza polgármester és Sóki Károly plébános ünnepélyes megnyitója után öt csapat vágott le öt disznót, és közel 20 baráti társaság vett részt a pecsenyesütő versenyen. Mi azonnal a Domaszéki Földtulajdonosok Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság felé indultunk, ahol már tavaly is isteni velős pirítóst készítettek előétel gyanánt, ami szerencsére idén sem volt másként. Kiss Levente azt mondta, csak só bors, szeretet és rengeteg odaadás kell hozzá. Ezek mellett persze a mangalica szalonnán pirított kenyér és az állat zsírján dinsztelt hagyma is dobott egyet az egyszerű, de annál csodálatosabb ételen.
 
Jubilált a domaszéki böllérnap - GALÉRIA. Fotó: Török János

Közben a csapatok különböző pörzsölési és bontási technikákkal nekiálltak az állatok feldolgozásának. Száraz Ferdinánd, domaszéki főböllér idén is az AS-szabványra esküdött, azaz Ahogy Sikerül. – A végén úgyis ugyanaz lesz belőle, vagy pörkölt, vagy ledarálják – mondta, majd megmutatta az idei böllérnapra újragondolt paprikás krumpliját. A kis bográcsba néhány szem nyers burgonyára szórt némi pirospaprikát a jó humorú hentesmester.
 

– Azonnal kész van, az egész lakosságnak elég, mert nem tolonganak érte

– érvelt a mester, de azért megmutatta a fület, farkat és a húsokat, amiből a valódi pörköltet készített.

Nem múlhat el gasztronómiai rendezvény a szatymazi Rácz Laci bácsi és csapata nélkül, az amatőr királyi szakács és segítői pácolt mustáros tarját, pljeskavicát és saslikot készítettek. Laci bácsi, a kiváló poénok és humoros csapatok mellől a muzsikaszó sem hiányozhatott. A ruzsai Horváth Zsolt, aki egyébként a Barátok közt II. évad elnevezésű csapatot erősítette, harmonikán játszotta a talpalávalót.

A zsűri döntésének értelmében minden pecsenyesütő csapat nyert, ugyanis többek között kiosztották a legfinomabb, legdíszesebb, leggyorsabb, legzöldebb, legjobb hangulatú csapat, legbőségesebb, leges leg és a legsportosabb díjat is, így mindenki a legjobb lett valamiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionban próbáltak az országba jutni: négyen Röszkénél, öten Tompánál buktak le - fotó

Kamionban próbáltak az országba jutni: négyen Röszkénél, öten Tompánál buktak le - fotó
Összesen kilencen próbáltak este illegálisan az ország területére lépni. Tovább olvasom