Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szavazás a legjobb középiskoláról

Szeged - Ki jár a legjobb középiskolába Magyarországon? Erre a kérdésre egy internetes honlap szerkesztői voksolással keresik a választ. A rangsorban – legjobb Csongrád megyeiként – a szegedi Deák Ferenc Gimnázium a negyedik helyen áll.
A tanév kezdete óta versenylázban égnek a középiskolások. Egy internetes honlap – www.legjobbsuli.hu – versenyt hirdetett: Ki jár a legjobb középiskolába Magyarországon? címmel. Bárki, aki ellátogat a weblapra, szavazhat hazánk egyik középiskolájára. Sándor Zsolt ötletgazdától megtudtuk: eddig több mint 200 ezer szavazat érkezett 173 város 489 iskolájára. Csongrád megye középiskolái közül a legelőkelőbb helyen a szegedi Deák Ferenc Gimnázium áll: az országos listán a deákosok a negyedikek, nyolcezer szavazattal lemaradva a képzeletbeli dobogóról.

Kis Gábor, a Deák gimnázium igazgatója tőlünk hallotta a hírt. – Sok rendezvényt szervezünk, a tanórán kívül is gondoskodunk a tanulókról – mondta az igazgató és hosszan sorolta a programokat. Talán a legnépszerűbb a foci házibajnokság: hetente háromszáz diák rúgja a labdát az iskolában.

A pillanatnyi rangsorban a szintén szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola a kilencedik helyen áll, a vásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola a tizennegyedik.

– Szerzett egy jó napot! Mindjárt el is mondom a kollégáknak – hallottuk a telefonban Nagyné Bánfi Judit igazgatótól. Három és négy évvel ezelőtt is élen végzett az Eötvös, akkor a statisztikák szerint az általános iskolákból 3,7-es átlaggal érkeztek a gyerekek, de a középiskola jóvoltából sokakat felvettek felsőfokú intézménybe és nyelvvizsgáztak is.

A weboldalas rangsorban a tizenötödik helyet foglalja el a szegedi Radnóti Miklós gimnázium, amely a tanulmányi eredmények alapján az ország egyik legjobb középiskolája. – Nem attól jó egy iskola, hogy ott pillanatnyilag hogyan érzik magukat a diákok – jelentette ki Gál Béla igazgató. – A Radnóti arra készíti fel a fiatalokat, hogy el tudják érni céljukat. Ez nem mindig jár együtt a pillanatnyi népszerűséggel. Az internetes szavazás első fordulója a hónap végén zárul, a legjobban szereplő iskola sulibuli díjat nyer.

A verseny állása

A Csongrád megyei középiskolák jelenlegi helyezése az országos rangsorban:

4. Deák gimnázium, Szeged (11747 szavazat)
9. Tömörkény gimnázium, Szeged (5147)
14. Eötvös szakközépiskola, Hódmezővásárhely (2912)
15. Radnóti gimnázium, Szeged (2870)
23. Ságvári gimnázium, Szeged (1944)
26. Bethlen gimnázium, Hódmezővásárhely (1616)
31. Karolina gimnázium, Szeged (1279)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőtér helyén épül az újszegedi lakópark

Szeged - Lakópark épül Dél-Újszegeden az egykori lőtéren, amelynek tulajdonosa az osztrák Agronómia… Tovább olvasom