Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Száz új munkahelyet kaphat Szeged

A fővárosi Gabona Transz Zrt. már a negyedik negyedévben elkezdi szegedi, 2,5 milliárd forint értékű beruházását a Kálvária Ipari Parkban.
Információink szerint a cég központi agrár- és feldolgozó bázisát szeretné a városba telepíteni, és egyben száz új munkahelyet teremteni. Szegedet exportstratégiai csomópontnak nevezte a polgármesternek, Botka Lászlónak írt levelében Faragó Attila vezérigazgató.

A teljes beruházás 2009-ig valósul meg, ennek keretében először központi labort, dél-alföldi kereskedelmi igazgatóságot, inputanyagraktárt hoznak létre, majd kétezer tonnás hűtőházat, zöldségfeldolgozó sort, gabonaraktárt, szárító- és tisztítóüzemet, mezőgazdasági gépkereskedelmi központot építenek. Legutoljára biobrikett- és takarmány alapanyag előkészítő üzemet építenének. A cég a várostól abban kér segítséget, hogy tanácsadással, adminisztratív támogatással könnyítse meg a beruházás megvalósítását. A városban 2007 és 2009 között száz új munkahely jön létre. Botka László kérdéseinkre válaszolva elmondta, mivel városi érdek az agrárlogisztikai központ idetelepítése, ráadásul iparipark-fejlesztésről is szó van, minden segítséget megadnak a Gabona Transz Zrt.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy igazi boszorkány a szegedi platánok alatt

Amit a szervezők csak remélni mertek, az tökéletesen beigazolódott, Szeged egyetlen valódi… Tovább olvasom