Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Százakat vonz a Chagall-kiállítás

A szegedi Chagall-kiállítás félidejében még mindig óriási az érdeklődés a francia művész litográfiái és olajfestményei iránt. Naponta hat-hétszázan gyönyörködnek a művekben. Vasárnap délben 15-20 perces várakozás után lehetett csak bejutni a szegedi várba.
Három héttel a megnyitó után még mindig sorba kell állnia annak, aki be szeretne jutni a Chagall-kiállításra a szegedi várba. Vasárnap délben 15-20 percet kellett várniuk a látogatóknak. Az érdeklődés tehát még mindig óriási: naponta átlagosan hat-hétszázan gyönyörködnek a francia festőművész litográfiáiban és olajképeiben.

– Most volt időnk – indokolta egy, a sorban álló szegedi nyugdíjas házaspár, miért éppen vasárnap délben jöttek el a kiállításra. Hozzátették: nem szoktak tárlatokra járni, de erről már annyit olvastak, hogy felkeltette az érdeklődésüket.

Deák Péter az osztálytársaival nézte meg a kiállítást. – Másra számítottam – mondta röviden-tömören a tizenegyedikes kecskeméti diák. Arra a kérdésre, miben volt más az általa elképzeltekhez képest a tárlat, nem tudott válaszolni. A vendégkönyvi bejegyzésekből az látszik, hogy az emberek más és más benyomásokkal távoztak a várból. Egy német nyelvű bejegyzés azt az örömöt őrzi, hogy az illető végre eredetiben láthatta a műveket, más annak adott hangot, hogy hosszú idő után megfelelő helyszínen nézhetett meg egy színvonalas tárlatot. Lilla viszont – helyesírási hibától sem mentesen – azt írta a vendégkönyvbe, hogy „Nagyon rosz volt."

Vasárnap azt tapasztaltuk, hogy a három olajfestmény sokkal inkább lekötötte a látogatók figyelmét, mint a litográfiák. Akadt, aki az utóbbiakat nemes egyszerűséggel gyerekrajzoknak titulálta. Egy rövidnadrágos kisfiú is csak nagyokat ásítva lépkedett szülei mellett, amíg a sorozatot nézegették, az olajképek azonban láthatóan őt is érdekelték.

A tárlat a hónap végéig tekinthető meg a szegedi várban. Mivel Magyarországon nincs olyan jelentős Chagall-gyűjtemény, amit bármikor meg lehetne tekinteni, érdemes kihasználni a mostani lehetőséget. A Móra Ferenc Múzeum a torlódások elkerülése végett előzetes bejelentkezést javasol a csoportoknak, hiszen egyszerre csak 40-45 látogatót engednek be a kiállítótérbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyakönyvi történetek

Az adószedéshez és katonaállításhoz, majd a hívek nyilvántartására vezették be az egyházi… Tovább olvasom