Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Százan tüntettek tegnap Szegeden

Először mintegy ötvenen jöttek össze tegnap este hétkor Szegeden a városháza előtti téren. Szemerkélt az eső, Árpád-sávos, magyar nemzeti és lyukas ötvenhatos lobogók alatt gyülekeztek a tüntetők.
Először mintegy ötvenen jöttek össze tegnap este hétkor Szegeden a városháza előtti téren. Szemerkélt az eső, Árpád-sávos, magyar nemzeti és lyukas ötvenhatos lobogók alatt gyülekeztek a tüntetők. Ismét lemondásra szólították fel a kormányt és a miniszterelnököt: új rigmus volt a „kutyából nem lesz szalonna, Gyurcsányt tegyük talonba". A másik jelszó: „sárban, hóban, esőben kitartunk". Közben feltűnt egy férfi a városháza oldalánál, elhelyezett egy mécsest és egy papírt, amelyen az állt, „ez a remény lángja, vissza a politikát a parlamentbe".

A demonstrálók átvonultak a Kárász utcán keresztül a múzeumhoz, közben százfősre duzzadt a tömeg. Itt több szónok is elmondta véleményét, Péter Árpád a morális válságról beszélt, és azt mondta, a miniszterelnök választási csalást követett el. Ma este hétre ismét a városháza elé hívták az embereket, engedélyt már kért a demonstrációra a Lelkiismeret 88 és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készítik a jégpályát a szezonkezdésre

Hűtik a betont a jégpályán, s egy-két nap múlva a vizet is ráeresztik. Ezt követően 7-9… Tovább olvasom