Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Százéves a szegedi Kasza Andrásné

A szegedi Kasza Andrásné (képünkön) tegnap ünnepelte századik születésnapját. Szerinte a hosszú élet titka a finom szalonna. Két lánya, unokája, dédunokái köszöntötték.
Fotó: Schmidt Andrea
– Egész életemben szorgalmasan dolgoztam. Szeretetteljes szigorban neveltem fel a lányaimat – emlékezik vissza Kasza Andrásné, aki 1907. február 7-én született Makón. Édesanyját korán elvesztette, el kellett tartania magát, gazdag családoknál végzett háztartási munkát. Huszonhét évesen talált rá a szerelem.

– Ötvenegy évig éltünk boldog házasságban a férjemmel, én főállású anya voltam. Szőregen, egy takaros kis családi házban laktunk, sokat dolgoztunk a kertben, a friss levegőn – meséli Rózsika néni.
Kasza Andrásné most Szegeden együtt lakik kisebbik lányával. Az idősebbik lány ugyanabba a házba, egy emelettel föléjük költözött, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz a családtagok. – Nagyon sok időt töltünk édesanyámmal, mi gondozzuk, és mi főzünk rá. Szereti a finom ételeket. Nem diétázik, kedvence a szalonna. Azt mondja, ez hosszú életének titka – mondja Kasza Rozália, Rózsika néni fiatalabbik lánya. – Mindennap elolvassuk az újságot, megvitatjuk az aktuális eseményeket, a politikai helyzetet. Régen sokat jártunk kirándulni és színházba, ma már szívesebben maradunk itthon.

A százesztendős szegedi polgárt Solymos László alpolgármester virágcsokorral és ajándékcsomaggal köszöntötte tegnap.

Bobkó Anna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem rétegtermék a kétrétegű

Sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom