Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Százezer határátlépő

Az ortodox karácsony végével, a hét végén megnövekedett forgalomra lehet számítani a nagylaki és a röszkei határátkelőhelyen.
Kunos Gyula János, az Orosházi Határőrigazgatóság sajtóreferense elmondta: az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve Nagylaknál a hét végén is harminc perc alatti határátlépéssel számolnak. A Nyugat-Európába tartó román vendégmunkásokat ugyan a vám- és pénzügyőrség fokozottabban ellenőrzi, de ha nagy mértékben növekszik a várakozók száma, az összes határsávot megnyitják a várakozók előtt.

– Röszkénél a szerb vendégmunkások visszaáramlása Nyugat-Európába egészen vasárnap éjjelig eltarthat – mondta Németh Zoltán alezredes, a Kiskunhalasi Határőrigazgatóság sajtóreferense. Hozzátette: amíg egy átlagos hétvégén hatvanezer fő jelentkezik belépésre hazánkba, az ortodox karácsony végével ez a szám több százezerre is felmehet. Habár tegnap a határforgalom Röszkénél is csekély volt, a hét végére torlódásokra lehet számítani. A röszkei határőrség felkészült a rohamra: ha a kilépők száma kevés lesz, több hivatalos kilépő sávot belépő sávként fognak használni. Németh Zoltán arra kéri a hét végére Szerbiába látogatókat: a röszkei helyett a tiszaszigeti határátkelőhelyet vegyék igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 81 milliárd a régiónak

A dél-alföldi régióba 2008-ig 81,5 milliárd forint uniós támogatás jut. Az összesítés szerint a… Tovább olvasom