Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Százhatvanhét vádlott a Szegedi Ítélőtáblán

A móri fordulat után a magyarok kétharmada továbbra is bízik az igazságszolgáltatásban, ez derült ki egy friss felmérésből – közölte tegnap Lomnici Zoltán Szegeden.
A móri fordulat után a magyarok kétharmada továbbra is bízik az igazságszolgáltatásban, ez derült ki egy friss felmérésből – közölte tegnap Lomnici Zoltán Szegeden. A Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke a Szegedi Ítélőtábla elmúlt évi munkáját értékelő összbírói értekezleten vett részt. Elmondta: Magyarországon dinamikusan nő a bíróságok elé kerülő ügyek száma, ugyanakkor a bírói létszám évek óta változatlan. Megoldást az elektronikus bíróságok jelentenének. Tavaly országosan több mint 1 millió 340 ezer ügyben kellett döntést hozni, ezek közül 400 ezer volt a peres ügy, melyek körülbelül tíz százaléka egy évnél régebbi. Ezerkétszáz ügy öt évnél régebben került a bíróságokra.

Heidrich Gábor, a Szegedi Ítélőtábla elnöke elmondta: hozzájuk az elmúlt évben 1616 ügy érkezett. A 2005 végén folyamatban lévő és a 2006-os ügyek 89 százalékát lezárták, a legtöbb esetben három hónapon belül. Tavaly 167 vádlott került a táblabíróság elé, közülük kilenc nő. Életfogytig tartó fegyházbüntetést jogerősen egy vádlott kapott. A Szegedi Ítélőtábla tavaly 572 millió forintból gazdálkodhatott, ez a megfelelő működéshez elegendő volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százkilenccel kevesebb álláshely a szegedi kórházban

A szegedi önkormányzat 109-cel csökkentette a városi kórház álláshelyeinek számát. Száz üres státust… Tovább olvasom