Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Százmillió forintot sikkasztott a szegedi ügyvéd

Szeged - A 46 éves szegedi ügyvédet jelentős értékre elkövetett csalás és sikkasztás vádjával vette őrizetbe a rendőrség.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által bejelentett elfogultság okán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett csalás és sikkasztás bűncselekmény miatt szerdán, őrizetbe vette H. J. F. 46 éves férfit, szegedi ügyvédet.

A gyanúsított, mint ügyvéd ügyfeleitől, magánszemélyektől, illetve gazdasági társaságoktól ügyvédi letétként, vagy befektetési célzattal
vett át különböző összegű készpénzt, amit nem fizetett vissza. Az eljárás során eddig hét sértett feljelentése érkezett hatóságunkhoz, így az okozott kár összege jelenleg mintegy 100 millió forint.

A nyomozás eddigi adatai szerint azonban, további sértettei lehetnek az ügynek - főként Csongrád megyében -, ezért a rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik a letétük kapcsán, vagy befektetési céllal kerültek kapcsolatba az ügyben érintett ügyvéddel és pénzüket ez idáig nem kapták vissza.

A sértettek jelentkezését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a 06-76-513-325-s telefonszámon várja.

Jelenleg a nyomozás folyamatban van, a gyanúsított férfi előzetes letartóztatására a nyomozóhatóság előterjesztéssel élt - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. őrgróf 2009. november 24. 16:32
  „és az APEH megnézi a sértettek anyagi helyzetét? Miből is tudtak 10-20 millákat adni ügyvéd úrnak?”
 • 70. vimvirepellere 2009. november 20. 17:46
  „69. hozzászólás CID 2009.11.20. 14:36

  de nada :)”
 • 69. CID 2009. november 20. 14:36
  „vimvi koma, köszönöm elismerő szavaid ;)”
 • 68. barkzso 2009. november 20. 01:52
  „Egyébként az MC-t a tulaj lánya és veje vitte korábban. Csúnya elválás volt, mármint a tulajtól...
  Neveket természetesen direkt nem írok :)”
 • 67. barkzso 2009. november 20. 01:49
  „vimvirepellere, nem tudod meggyőzni logart hisz ő a jelenlegi (szoclib) nomenklatúra haszonélvezője (és lelkes szószólója) amit ír az a szentírás. Szerinte... Ne fáradj vele...”
 • 66. vimvirepellere 2009. november 19. 22:59
  „64. hozzászólás Logaritmus 2009.11.19. 22:44

  És ha tudod, hogy nincs bizonyítékod az illegális ügyeskedésre, sőt tudván tudod, ha ezt nyilvánosságra hozod, bezáratják a boltod, ellehetetlenítenek és még vád alá is helyeznek ezzel-azzal, nos az igazságérzeted akkor is győzne az egzisztenciális szükségszerűség felett?? Ha a válaszod igen, hát minden tiszteletem a tiéd, mindamellett engedd meg, hogy ez esetre előre borítékolt kételyeimnek, még a válaszod olvasata előtt ezen hozzászólásomban adhassak hangot.”
 • 65. franzvon 2009. november 19. 22:51
  „De hogy lehet összehozni ebből egy Bugattit???
  Ennyit csalni, oszt még egy normális autóra se fussa???
  Kár a strapáér´...”
 • 64. Logaritmus 2009. november 19. 22:44
  „vimvirepellere: ha biztosan tudnám, hogy mások illegális ügyeskedése miatt megy gyengébben a "boltom", én akár névvel, akár név nélkül de 100% hogy feljelentést tennék a hatóságoknál, íratnék cikket az újságokba, vagy beszélnék mindenkivel, aki az ügyben döntéshelyzetben van, hogy felfigyeljenek rám is. Másképp nem megy, ez Magyarország. De sokszor tényleg csak arról van szó, hogy a peches embert az ág is húzza.”
 • 63. vimvirepellere 2009. november 19. 22:24
  „bizonyíték nélkül károgás az állítás, mi több, megnézhetné magát a továbbiakban. A gazdasági kényszer sokunkat kussolásra késztet, de ezt nem kell neked tovább magyaráznom azt hiszem :)”
 • 62. Logaritmus 2009. november 19. 21:54
  „vimvirepellere: az iróniád szuper, de nem győztél meg, hogy a vesztesek károgása célravezető lenne. :) Ha annyi mocskos dologról tud az ismerősöd, akkor miért nem jelenti fel az egész bagázst a nyomozó ügyészségen?”
 • 61. vimvirepellere 2009. november 19. 21:45
  „59. hozzászólás Logaritmus 2009.11.19. 21:20

  Kedves Logaritmus! :) Brávó, és megint csak brávó, elméletből jeles, fogadd elismerő (khmm..) gratulációm, ismereteid mélyek, tudásod alapos, stílusod lenyűgöző (vérnyomásod rendben?? ;) ) .

  Felszámoló cimborám veséjébe látsz, ily kevés információból, ily tökéletes jellemrajz még nem született róla, (bizonnyal valami szakképzett profilalkotó vagy, megállapításaiddal szemben jogorvoslatnak helye nincs :)) megfogadta a tanácsod és most szaggatja épp a nyomtatóból a csődtörvény leghatályosabb példányát, mert tudatlanságának és oktalan algoritmuskétlő gyanakvásának szégyenébe szinte beleőrül, annyi új és ismeretlen információt zúdítottál az éterbe. :)”
 • 60. Logaritmus 2009. november 19. 21:35
  „palinger.kati: az Átrium épület tulajdonosa nem vesz tudomást a realitásokról. Onnan tudom, hogy egy gyógyszeres cég bérelt ott fél emeletnyi irodát, kérték tőle, hogy engedjen a bérleti díjból de nem ment bele. Erre leléptek, most egy sarokkal odébb vannak egy légkondis helyen majdnem 1/2 bérleti díjért. Az Átrium ezért ürül le, hiába volt forgalma a Subwaynek, a gyógyszereseknek, az utazási irodának vagy az Iconnak, hülyék lennének horrorisztikus bérleti díjat fizetni egy olyan helyért, ahol nyáron 50 fok van. Tényleg csak pletyka szinten tudom, hogy az Iconos cég budapesti tulajdonosai el akarják költöztetni a helyet Budapestre, valamelyik plazába. Állítólag az összes cucc az övék, tehát ha elmennek, megint csak a nagy üres semmi marad utánuk is, ahogy a régi MC után is, tehát az új vakmerő bérlőnek 10-20 milliót kell beletennie, hogy valahogy kinézzen a hely (csak a falak maradnak, nincs se lámpa, se szék, se hangtechnika). Ja, és most jut eszembe: az Iconosok borzalmasan sokat küzdenek a szomszédokkal a zene miatt is. Ezt meg a szomszéd miatt tudom. :)”
 • 59. Logaritmus 2009. november 19. 21:20
  „Kedves vimvirepellere! Elégedetlen emberek mindenhol, mindig vannak. Magyarországon sok az élhetetlen, a saját sikertelenségének okát kizárólag másokban kereső ember. A felszámoló cimborád is ilyen lehet. Javaslom neki a csődtörvény olvasgatását, illetve ha visszaélésekről tud, akkor egy szaftos feljelentés megtételét az illetékes hatóság előtt.

  "27/A. § (1) A bíróság elektronikus, véletlenszerű kiválasztás segítségével - a külön jogszabályban meghatározott eljárási szabályok szerint - haladéktalanul kijelöli a felszámolót. A kijelölésnél nem járhat el a felszámolási eljárást lefolytató bíró. Az eljáró felszámoló kijelölése átlátható módszertan szerint és olyan elvek alapján történhet, amelyek biztosítják az adós gazdálkodó szervezet sajátosságaihoz igazodó szakértelmet, az eljárás hatékony lefolytatásához szükséges kapacitásokat, a felszámolók arányos munkaterhelését, és - az eljárás költségeinek csökkentése érdekében - figyelembe veszik a felszámoló, valamint az adós gazdálkodó szervezet székhelyének, fióktelepeinek földrajzi elhelyezkedését is."”
 • 58. palinger.kati 2009. november 19. 21:16
  „logaritmus. Üdv! Látom képben vagy MC ügyben. Nekem a barátom dolgozott ott. Jó véleménnyel volt a "rokon" bérlőről, meg úgy az egészről. Nem ´tom mi volt pontosan, de pont arra utaltam, hogy H.J-nak fizették a bérleti díjat - letétbe. Ami aztán eltünt. Úgy tudom ennek következménye a "levonulás".Biztos követtek el hibákat, de én visszasírom. Abban meg igazad van, hogy halott az egész Átrium. Subway, Mc, pénzváltó. Ezek mentek. Sokak szerint a tulajjal van baj. Volt valami hercehurca a tulajdonviszonyok között az üzemeltető(tulajdonos?) cégen belül. Elköltözik/bezár a mostani Icon? Hogyhogy? Most nyitottak....”
 • 57. vimvirepellere 2009. november 19. 21:07
  „56 Kedves ritmus!

  Valószínűleg félreérthettél, vagy csak felszínesen olvasol, de nem írtam sehol olyat, hogy a felszámolók egymás közt maguk döntik el, ki kapjon egy ügyet. Azonban az általad hivatkozott sorsolási módszer már némi találgatásra adott okot 1-2 felszámoló között, de bizonyára már te is hallottál erről ezt-azt, hisz jólértesültséged azt mutatja, hogy ezen körökben mozogsz, és hatalmas tapasztalatokkal bírsz a felszámolások terén. Ha nem, akkor az is az én hibám, hogy ilyen végletesen gyanakvó felszámolók az ismerőseim. Befolyásolhatatlan algoritmus, ugye? Van ilyen ... ;) :) És igen igazad van, kb. olyan korrekt, mint a lottósorsolás”
 • 56. Logaritmus 2009. november 19. 20:57
  „33. hozzászólás vimvirepellere: na, te sem sok felszámolási eljárást láttál még. Azt, hogy ki "kapjon meg" egy felszámolást nem a felszámolók hanem a bíróság dönti el, egy véletlenszerű algoritmuson alapuló rendszer alapján. Kábé mint a lottó számok.”
 • 55. Logaritmus 2009. november 19. 20:54
  „46. hozzászólás palinger.kati: a Music Café akkor régen azért ment tönkre, mert elk.rvult, elrontották. A végén szerintem már vizezték az italokat is és valamiért rosszul kaptam a visszajárót, szinte mindig. Volt ott egy komoly elszámolási vita is az Átrium tulajdonosa és az akkori - rokon - bérlő között. Bajok voltak a bérleti díj fizetésével. Nem csoda, hogy le kellett vonulniuk a helyről. A mostani gárdát nem ismerem, de egy-két alkalommal voltam ott, elégedett voltam velük. Az a baj, hogy az Átrium maga halott hely, alig van már ott üzlet, régen nagyobb volt a jövés menés. Állítólag a mostani bérlő Budapestre költözteti az egész helyet, úgyhogy már csak pár hónapig tudsz oda járni, mert megint csak a betonfalak és az üresség marad ott.”
 • 54. vimvirepellere 2009. november 19. 20:40
  „52. hozzászólás varosi

  Ezek nagyon rossz nyelvek, ilyen csacskaságokat terjesztenek, szegény Rovó, Tanács és még anno a kisMaráz ügyeiben is micsoda pletykák keringtek, te jó ég:). Mondom a fele igaz lehet, a többi szimpla konfabuláció. Itt élek Magyarországon, és hiszek a jogban, igazságban, a törvény erejében, hogy a jó (!) mindig elnyeri méltó büntetését...várjá má, miket írok ide, storno de nagyon gyorsan :) Kedves varosi, ne idegeskedj, attól még nem lesz jobb. Ha a szegedi kamarával van gondod, és van bizonyítékod, hát jelezd az országos üi kamarának :)

  CID komám, nem kaptam fel a vizet, úgysem lenne szívem rád átkot szórni, hisz tudod. Eszmefuttatásod egyébként brilliáns, hosszas töprengés után sem találok hibát benne, s ezáltal fogást rajtad :) :) ;)”
 • 53. CID 2009. november 19. 20:00
  „vimvi : Nem kell felkapni a vizet :) Én sem beszélem, az említett nyelvet, azt hittem az "elektricseszkájá modulátorá dvá"-ból jött. Az átkokkal meg ugyebár vigyázni kell.

  Témához hozzászólva, ki a fene hisz ügyvédnek ? Ügyvád, politikus, cigány........

  Az, hogy bűnös vagy e, azon múlik, jó ügyvéded van e, az hogy jó ügyvéded van e, azon múlik, meg tudod e fizetni, az, hogy meg tudod e fizetni azon múlik, mennyi pénzed van, mennyit loptál :)
  A ritka kivételek, persze erősítik a szabályt.
  Igazam van e ? :)”
 • 52. varosi 2009. november 19. 19:58
  „Vimvi! Hol élsz te???????? Magyarországon??? MIlyen kamara???A kamara hónapok óta semmit sem tett a kiszolgáltatott ügyfelek védelmében, érdekében , Csak falazott H-nak, de bárki másnak is ezt tette volna.
  És még az oly független bíróságról nem is beszéltünk.
  Van olyan ember HJ-nél "fektette" be a pénzést és a bíróságon dolgozik. Rossznyelvek szerint csupán ezért borult be HJ, mert ennek az embernek sem fizette vissza a pénzét”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem építenek Szegeden rendezvénycsarnokot

Az uniós támogatási szerződés aláírásának legvégső határideje előtti utolsó percekben döntött úgy a Szeviép-cégcsoport többségi tulajdonosa: nem építi meg a csarnokot. Tovább olvasom