Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Százmillió forinttal segítik a fóliában termelő viharkárosultakat

Jövedelempótló támogatást igényelhetnek azok a fóliában termelő gazdák, akiknek tavaly októberben keletkezett káruk a viharos időjárás miatt. A kérelmeket csütörtöktől nyújthatják be.
A falugazdásztól kért igazolás alapján kaphatnak jövedelempótló támogatást azok a fóliasátorban termelő gazdák, akiknek a tavaly október 15-étől 31-éig tartó időszakban tett kárt fóliasátraikban a viharos időjárás – jelentette be egy mórahalmi gazdafórumon a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára kedden. Nagy István elmondta, hogy a támogatás legfeljebb 2000 forint lehet négyzetméterenként, és csütörtöktől március 15-éig lehet igényelni. A támogatás éves keretösszege pedig 100 millió forint – tette hozzá az államtitkár.

Ugyanitt B. Nagy László országgyűlési képviselő a hazai agrárium helyzetéről beszélt a megjelent gazdáknak. Elmondta, hogy jelenleg az egyik fő probléma a jövedelmezőség. Azt kell elérni, hogy a gazdák jobban meg tudjanak élni a munkájukból, aminek a hozadéka pedig az lesz, hogy megszűnik az elvándorlás, a fiatalok helyben maradnak, és folytathatják szüleik, nagyszüleik munkáját. Ez a célunk, amit minél rövidebb idő alatt szeretnénk megvalósítani – fogalmazott B. Nagy László.
 
Fotók: Karnok Csaba

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átrendeződött a munkaerőpiac, a munkáltatók lehetnek gondban: munkaerőhiány van a megyében

Átrendeződött a munkaerőpiac, a munkáltatók lehetnek gondban: munkaerőhiány van a megyében
Míg 2010-ben a Szegedi járásban csaknem 9 ezren kerestek állást, ez a szám idén januárra 3500-ra… Tovább olvasom