Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Száznegyven parkoló lesz a Torontál téren

Az újszegedi Torontál tér április 30-ára megújul: a földes, poros parkoló szilárd díszburkolatot kap. A kétezer négyzetméteres területen száznegyven személygépkocsi állhat meg. Ezzel a környék parkolási gondja megoldódik. A népszerű vurstliknak helyet adó térről a felújítás után sem tiltják ki a különböző alkalmakkor megjelenő mutatványosokat.
A munkagépek megkezdték a tükör kiásását. Fotó: Gyenes Kálmán
Már tavaly szeptemberben megkezdődött az újszegedi Torontál tér átépítése. Az első ütemben a közműveket helyezték el a leendő parkoló alatt. Ezzel a kivitelező Szeged Beton Kft. a tél beállta előtt végzett. A cég a folytatásra kiírt közbeszerzési pályázatot is megnyerte. A munkálatok néhány napja ismét elkezdődtek, hiszen a tér végleges kialakításának határideje április 30. A látványos rész ezután következik: hamarosan kiássák a díszburkolat lerakásához szükséges tükröt és kialakítják a száznegyven gépkocsi parkolására alkalmas területet. A munka 45 millió forintba kerül, de a parkosításra még nyolcmilliót fizet az önkormányzat.

A kétezer négyzetméteres területen ezután kényelmesen és európai körülmények között állhatnak meg autójukkal azok, akik az újszegedi ligetbe egy kiadós sétára érkeznek vagy nyáron szívesen strandolnának a Ligetfürdőben. A távolabbról érkezők szilárd burkolatú parkoló hiánya miatt eddig a környező utcákban hagyták kocsijukat – sok esetben az ott élőket akadályozták házuk, lakásuk megközelítésében.

Az önkormányzatnál arra is számítanak, hogy a Makóról, Deszkről, Szőregről Szegedre utazók a Torontál téri parkolóban teszik autójukat, mert rövid sétával a hídon át könnyedén elérhetik a Belvárost. Akiknek a tértől távolabbi területre kell utazni, tömegközlekedési eszközre szállhatnak a néhány száz lépésre lévő busz-, illetve trolimegállókban.

A népszerű vurstliknak helyet adó térről a felújítás után sem tiltják ki a különböző alkalmakkor megjelenő mutatványosokat. Az önkormányzati városüzemeltetési iroda vezetője, Molnár László azt mondta: attól függ a Torontál téri vurstli idei május elsejei felállítása, hogy hol tart a munka. Elvileg ezen a helyen nem lesz akadálya a felhőtlen szórakozásnak. Ha a tér mégis csak az utolsó pillanatban készülne el, akkor az önkormányzat valószínűleg másik területet jelöl ki a sörgő, a ciklon, az óriáskerék és egyéb szórakoztató játékok felállítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dúl a nagylaki finánc–csempész háború

Egyre több cigarettacsempészt fognak el a vámosok Nagylakon, a háborúnak azonban még nincs vége.… Tovább olvasom