Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

SZDSZ: nem a garanciatörvényre

Az SZDSZ nem szavazza meg a Fidesz által javasolt garanciatörvényt. A giccspolitizálás helyett érdemi kérdésekkel kellene foglakoznia a parlamentnek – jelentette ki Kuncze Gábor liberális pártelnök tegnap Szegeden.
– A garanciatörvény nem más, mint a politika karikatúrája, gúnyolódás a parlamenttel – mondta az SZDSZ tegnapi szegedi sajtótájékoztatóján Kuncze Gábor. A Fidesz kezdeményezése giccspolitizálás – hangsúlyozta a pártelnök –, amely nem szól másról, mint a közélet tematizálásáról, ezért az SZDSZ nem támogatja a javaslatot. A liberálisok szerint a pártok nem kampányolhatnak oly módon, hogy politikai versenyt hirdetnek a parlamentben. Az országgyűlésnek érdemi ügyekkel kellene foglalkoznia. Sándor Klára ügyvivő hozzátette: a pártoknak a demagóg egymásra licitálás helyett a programjaikat kellene megismertetniük a választókkal.

Az SZDSZ büszke arra, hogy az elmúlt években megvalósultak javaslatai: eltörölték a sorkatonaságot, csökkentették az adókat, autópályákat építettek, reformokat vezettek be az oktatásban.

A liberálisok a közeljövő fontos programjaként az egészségügy reformját és a közigazgatási rendszer megújítását szorgalmazzák. Sándor Klára megjegyezte: a régiók és a kistérségek mellett párhuzamosan működnek a megyék, amin változtatni kell. További sürgető feladat a nők helyzetének javítása. Ez nemcsak emberi jogi, hanem gazdasági kérdés is, ha azt vesszük figyelembe, hogy még mindig több nő szerez diplomát, mint férfi, ám ezt később a nők kevéssé hasznosítják, s kevesebben töltenek be közülük vezető pozíciót. A nőket érintő intézkedéseket azonban addig nem lehet meghozni, amíg a parlamentben a női képviselők száma nem éri el a 30 százalékot. Ezért az SZDSZ szándéka, hogy 2006-tól arányaiban több nőt juttasson be a parlamentbe, s erre szólítják fel a többi pártot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Fekete Ház

Több mint két hónapig nem látogatható a szegedi Fekete Ház. Az épület felújításának kezdetén ugyanis… Tovább olvasom