Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Szeged–Temesvár: elektronikus érintés

Szegeden hamarosan érintőképernyős információs rendszert szerelnek föl – temesvári mintára.
Szeged és Temesvár között nem csak abból áll a kapcsolat, hogy szép, nagy, színes papírokat írnak alá ünnepélyes körülmények között – fejtették ki tegnap a két város vezetői. A temesvári sajtótájékoztatón Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta: a gazdaság szereplőit közel kell hozni egymáshoz. Szegednek és Temesvárnak a turizmus élénkítése már a harmadik konkrét közös projektje, amelyhez uniós támogatást is nyertek.

Hogy érdeklődés már most is van a régió iránt, azt Mihály Illés mutatta be egy példával: a napokban az általa vezetett szegedi Tourinform-irodában két hátizsákos ausztrál fiatal érdeklődött, hogyan juthat el Temesvárra. Kiderült: a közvetlen buszjárat a két város között megszűnt, az út kerülővel most hat óra.

A százezer eurós uniós támogatással induló közös Phare CBC-projekt keretében Szeged belvárosában öt helyen szerelnek föl érintőképernyős információs rendszereket, amelyek Szeged és Temesvár turisztikai kínálatát mutatják be – tájékoztatott Adrian Orza alpolgármester.

Nagy Sándor elmondta: a Szeged–Temesvár vasútvonal ügyében előrelépést jelent, hogy a MÁV sem utasítja már el a szegedi híd újjáépítését, és több változatról tárgyaltak. Adrian Orza kiemelte, hogy a vasút ügye nem a két városban dől el, erről a kormányoknak kell megegyezni. Hozzátette: Romániának nyugat felé kellene leginkább fejlesztenie a közlekedési útvonalakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feketén bontott roncsok

Harmincezer roncsautó tűnt el nyomtalanul az idén hazánkban – állítja Dobó József. A szegedi… Tovább olvasom