Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Szeged: 11 kisebbségi önkormányzat alakult

Szeged - 11 kisebbség alakított önkormányzatot Szegeden. Ezzel a számmal a megyeszékhely a megye csúcstartója. A város kisebbségi legjei: a legaktívabbak a görögök, mert a szavazásra jelentkezők 87 százaléka – a legpasszívabbak a horvátok, mert csak 25 százalékuk járult szavazóurnához.
A 4 kisebbségi képviselői helyre a cigányok állították ki a legtöbb (15) jelöltet, és a legtöbb (3) jelölőszervezetet körükben csapott össze.

A bolgár önkormányzat tagjai: dr. Farkas Baráthi Mónika, Murányi Gábor Tamás, Német Eszter, Német Ferenc – a Magyarországi Bolgárok Egyesülete támogatásával. Országos trend, hogy a Lungo Drom adja a cigány önkormányzatok többségét – így van ez Szegeden is, ahol e szervezet áll Farkasné Makula Mónika, Kolompár Emil István, Nagy Mihály, Rácz László mögött. A görög önkormányzat összetétele – a Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesületének köszönhetően – dr. Balogh Ádám Zoltán, Erdélyi Marian, Purosz Alexandrosz, Ungi Ferenc. A Horvát–Magyar Egyesület színeiben lett Szegeden kisebbségi képviselő: Grácin Márkó, Marjanovic Dusán, Rajcic Tibor, Sobol Heléna. A lengyel kisebbségi önkormányzat – amelynek tagja lett: Berger Sándor József, dr. Biernacki Karol Franciszek, dr. Biernackiné Csilics Éva, Kis Júlia – létrehozásában a Bem József Lengyel Kulturális Egyesület szorgoskodott.

A Németek Csongrád Megyei Egyesülete támogatásával lett képviselő Korom Alexandra, Madari Rotraut Ágnes, Rozental Emma, Tenkné Auer Zsuzsanna. Az örmény kisebbségi önkormányzat tagja – most a Kilikia Egyesület által segített – Horváth Judit, Horváthné Menyhárt Jolán, Nagy Erzsébet, Vakály Margó. A hasonló román testület – Bokáné Rokszin Mónika, Degovics Gábor Csabáné, dr. Petrusán György, Petrusán Patricia – mögött az MRKSZ áll. A Szegedi Szerbek szervezet adja a szegedi szerb kisebbségi önkormányzat tagjait: Farkas Ilonát, dr. Roczkó Tomiszlávot, Rusz Borivojt, Vladiszávlyev Milánt. A Szlovák Unió jelölte és tette kisebbségi képviselővé: Csirik Györgyöt, Mataisz Istvánnét, dr. Ocsovszki Imrét, Racskó Tamást. A szegedi ukránság életének szervezését a MUKE támogatásával végzi: dr. Kocsis Mihály István, Sajtos Natália, Stefuca Viktória, Szécsi Neonila.

Olvasóink írták

 • 4. szilléri 2010. október 11. 18:12
  „Vérlázító !
  Ez is az állami pénzek lenyúlásáról szól !

  Dusán király lép F-7 !!!!!!!!!!”
 • 3. szilléri 2010. október 11. 18:10
  „Tízen öt évvel ezelőtt egy délvidéki ,,magyarnak" aláírtam, hogy magyar. Ma kisebbségi !

  Tökön szúrom magam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. tüsök 2010. október 11. 12:57
  „Alakítson mindenki amit akar egyházat stb, de termelje ki magának a fenntartási összeget.Ezzel a feltétellel valószínű fele ennyi sem lenne.Jó is hogy nem tudjuk, mennyibe kerülnek a normál adófizetőknek.”
 • 1. flexsnake 2010. október 11. 11:54
  „+1 a klingon”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köbcenti helyett lóerő lesz a mérce

Csongrád megye - A lóerő a szempont 2011-től: a kötelező biztosítás díját az autó motorjának… Tovább olvasom