Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Szeged 2015-ben

Megalakult a Szeged 2015 Tanács. Az önkormányzat, az egyetem, kutatóintézetek, a gazdasági kamara és a politikai pártok képviselői a város fejlesztéséről egyeztettek.
Tegnap délután a városháza házasságkötő termében megalakult a Szeged 2015 Tanács. A testület célja az, hogy a 2007-től 2013-ig tartó európai uniós költségvetési időszakra vonatkozó célokról vitázzon. Szeged polgármestere a tanácsot azért hívta életre, hogy a következő hónapokban elkészülő II. Nemzeti fejlesztési tervbe (NFT2) illeszkedő szegedi hosszú távú fejlesztési terveket meghatározzák.

Az alakuló ülésen tájékoztatót tartott Baráth Etele, a kormány európai ügyekért felelős minisztere, ezek után a tanács résztvevői ismertették elképzeléseiket a saját területükön szükséges fejlesztésekről. Nagy Sándor alpolgármester a városfejlesztési célokat vázolta, Szabó Gábor rektor az egyetem kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos terveit foglalta össze, Lengyel Imre közgazdász professzor a térség lehetőségeit vizsgáló kutatások eredményét összegezte, Szeri István kamaraelnök a térség vállalkozásainak igényeit sorolta. A Szeged 2015 Tanács a jövőben rendszeresen összeül majd, hogy egyetértés alakulhasson ki arról, milyen fejlesztési programokkal vesz részt Szeged az NFT2-ben, illetve a már elnyert támogatásokat pontosan milyen célok megvalósítására költik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged és Szentes a nyertes

Csongrád megyéből két település kap címzett támogatást. Szegeden oktatási és kulturális intézményt… Tovább olvasom