Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Szeged a Financial Timesban

Magyarország melléklettel jelent meg december 15-én a Financial Times és most először egy vidéki várost is bemutat – Szegedet.
Gyorsan fejlődőnek nevezi, okkal-joggal, a szegedi biotechnológiai céget Christopher Condon, a cikk szerzője: a Solvo és Duda Ernő cégvezető előkelően sok sort kapott a világ egyik vezető napilapjában. A Financial Times Magyarország mellékletében most először szerepel vidéki város: Szeged.

A Solvo példaként szolgál arra, hogy a helyi tudományos potenciálra építve hogyan lehet életképes high-tech céget csinálni. További biotechnológiai kiscégek létrejöttében hisz, erről beszél a cikkben a tudományosságot képviselő Mikó Tivadar professzor és a helyi közösség érdekét képviselő Botka László polgármester. Szóba kerül a tervezett egészségügyi nagyberuházás, amelyet így jellemez az orvoscentrum elnöke: „a második világháború óta Szegeden a legnagyobb".

A biopolisztervek, a tudomány és a gazdaság összefogásának néhány példája után a polgármester érzékelteti: Szeged esélye a kutatási eredményeket hasznosító cégek „elszaporodása". Botka szerint eddig a világ nagy cégei, gazdagabb országai elvitték innen a szellemi termékeket és a legkiválóbb koponyákat; a szegedi biopoliszprogram célja, hogy a tőkeerős cégek ide-
jöjjenek a tudomány termékeiért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös lovas turisztika

Újszentiván és Tiszasziget önkormányzata összefogott, hogy egy szinte érintetlen környezetben,… Tovább olvasom