Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Szeged éjszakai arca

Szeged - Csillogó vagy sötét? Szeged éjszakai arcára voltunk kíváncsiak, és jutott nekünk baleset, miniszoknyás dolgozó nő, ünneplő társaság és úszóházi buli.
A külváros halott, a belváros éjszaka is él – ezt a talán nem vártalan következtetést vontuk le hétvégi éjjeli túránkon, melyet azért szerveztük, hogy megtudjuk: mit csinál Szeged éjszaka. A halfesztivál helyszíneit szándékosan elkerültük, hogy az éppen aktuális rendezvényektől független képet kapjuk a városról. A Tiszán csendben úszkált néhány csónak és hajó.

A Kálvária sugárúton kezdtünk, kívülről befelé. A két vasúti átjáró között lányok sétáltak, egy motoros férfi állt meg mellettük. Egy darabig várakoztunk, hogy megtudjuk: ügyfél, főnök, netán a lányok szomszédja, és édesanyjuk hogyléte felől érdeklődik. Amíg vártunk, és fotóztunk, a közjót is szolgáltuk: a vaku erejével lelassítottuk az arra járó autósokat. A férfi végül továbbment, mi pedig a Csongrádi sugárút és Rókusi körút kereszteződésén egy balesetbe futottunk. Fehér Volkswagen kontra biciklis. Erre már többen jártak, de úgy tűnt, a szegedi ember igazi nagyvárosi ember – szinte senki nem állt meg bámészkodni. A sofőr a fejét fogta, a helyszínelők dolgoztak. A kerékpárost már elszállították, csak az összetört bicikli hevert az úton.

A sötét képek után a fényes belvárosba vágytunk, de a Tisza Lajos körúton is úgy suhantunk végig, hogy életnek nyomát sem láttuk. Egészen a Reök-palotáig.
– A belváros ilyenkor rendkívül telített. Hétfőtől beiratkozás az egyetemen, meg egyébként is az utóvizsga-időszak miatt sok a fiatal. A mi törzshelyünk a Kárász utca egyik kávézója. Ugye nem kell nevet mondanom? – beszélt egy, a palotánál megszólított lány, aki végül nemcsak a törzshely, hanem saját nevét sem közölte.

Nyolc napon belül

Egy Volkswagen Golf haladt a Rókusi sugárúton. A Csongrádi sugárút kereszteződésében jobbra kanyarodott, azonban nem adott elsőbbséget a neki balról érkező kerékpárosnak, és elütötte. Az 50 éves kerékpáros férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – tájékoztatott a balesetről Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Kárász utcán a Diszkópatkányok című film testvérpárjának ötlete jutott az eszünkbe: utcarészletre emlékeztető diszkóbelső. A Kárászon fordítva volt: mintha kint lett volna bent. Akár egy klubban, a gyorsétterem és a terasz asztalai közt járkáltak vagy odakiáltottak egymásnak a vendégek, még egy törött pálinkásüveg is elénk gurult valahonnan.

A Kerek Perec előtt tizenéves nagymenők értékelték a látványt: lányokat és kocsikat.
– Nézzed má'! Ki ez a csicska gyerek? Ilyen autóm lenne, el se' mennék itten! – kritizált egy nem elég menő járgányt az egyik kis gyalogos.

Négy asztal összetolva, bor, poharak, mogyoró – névnapot ünneplő, fiatalokból álló társaság a Belvárosi mozi előtt. – Hangulatos itt, de nem ez a végső állomás, a SZOTE-ban bulizunk tovább – mondta az ünnepelt, Csányi Erika, majd közölte: Szegeden bár nincs annyi program, mint Budapesten, de ha valaki akar, minden estére talál magának elfoglaltságot házon kívül.

Mi a Piros Úszóházon foglaltuk el magunkat, ahol ötvenedik jubileumi 80-as partyt tartottak. A hajó végéből a legszebb a város, a kivilágított dóm és a Belvárosi híd képeslapra való. A felirat ez lehetne: Szeged by night.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az emberek félnek a kecsketejtől

Szeged - Az országban eddig összesen huszonhárman kerültek kórházba vírusos agyhártyagyulladással,… Tovább olvasom