Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Szeged fontos a Fidesznek

Varga Mihály volt pénzügyminiszter úgy véli, nem biztos, hogy jó kívánság, ha valakinek azt mondják: legyen a következő kormány pénzügyminisztere. A Fidesz-MPSZ alelnöke Szegeden beszélt arról is: az uniós költségvetés tervezete Magyarország számára nem tárgyalási alap.
Varga Mihály: Az elmúlt években jelentősen gyarapodott a párt taglétszáma. Fotó: Karnok Csaba
Szegeden tartotta toborzókörútjának záró rendezvényét a Fidesz-MPSZ. Az esemény után Varga Mihályt arról kérdeztük: mennyien csatlakoztak a párthoz a „Változás 2006" című körút hatására. A szövetség alelnöke elmondta, nemcsak most, hanem az elmúlt években is jelentősen gyarapodott a taglétszám – körülbelül harmincezren vannak –, ezenkívül számos pártoló segíti a munkájukat. A szegedi jelentkezők számáról még nem tudott beszámolni, de a politikus szerint az itt élők közül is többen érzik elvesztegetett időnek az elmúlt három évet, ezért reméli, sokan döntenek úgy: beállnak a párt csapatába.

A volt pénzügyminiszter a 2006-os költségvetés tervezetéről elmondta: „a benne szereplő számok csak fél évig lesznek tarthatók, a következő kormánynak alapvető dolga lesz módosítani azt. Az a költségvetés, amely elvesz a önkormányzatoktól, amely kevesebb oktatási normatívát ad, amely jövőre a gyógyító-megelőző kiadásokra az ideinél is kevesebbet fordít, veszélyezteti a mindennapok biztonságát." Negatívan nyilatkozott az uniós költségvetésről is, kijelentette: Magyarország számára nem tárgyalási alap, hiszen a tervezet éppen az újonnan csatlakozottak számára kedvezőtlen.

Az országgyűlés költségvetési bizottságának elnökét kérdeztük arról is: Orbán Viktor tárgyal-e vele gazdasági témájú felszólalásai előtt.
– Az elnökségi ülésen egymás mellett ülünk, beszélünk hivatalosan és nem hivatalosan is olyan ügyekről, amelyeket aztán a parlamentben felvetünk. De a Fidesz már nemcsak saját szakértőivel beszél egy-egy döntés meghozatala előtt, hanem a nemzeti konzultáció révén minden véleményt meghallgat.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e újra miniszter lenni, Varga Mihály így válaszolt: – Magyarországon a miniszterelnöknek van kormánya és nem a minisztereknek miniszterelnökük, ezért a kormányfő döntésén múlik, hogy kit kér fel erre a posztra. Sokan úgy vélik, nem biztos, hogy jó kívánság, ha azt mondják ma valakinek Magyarországon, hogy a következő kormányban legyen miniszter. Pláne ha a pénzügyi tárcáról van szó. Ugyanis az államkassza nagyon rossz helyzetben van.

Az alelnök elutasította azt a feltételezést, hogy a szövetség lemondott volna Szegedről azért, mert az egyes, kettes, hármas körzetben indított egyéni képviselőjelöltjeik nem a Fidesz, hanem a szövetséges pártok politikusai. – Néhány esztendő útkeresés, majd szövetséggé válás után most abban a helyzetben vagyunk, hogy köztiszteletben álló embereket tudunk jelöltekként is felmutatni, olyanokat, akik már korábban is bizonyítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós kártérítés Tóthéknak

Félmillió forintos kártérítést ítélt meg a strasbourgi bíróság Tóth László Sándornak és családjának.… Tovább olvasom