Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szeged: nagy dugók a kiskörútig

Csütörtök estig marad lezárva a szegedi Kelemen utca, az autósoknak kerülniük kell. Tegnap eső is lassította a forgalmat – dugók alakultak ki a Nagy Jenő és a Fekete Sas utcában. Péntektől hétfő hajnalig viszont a rakpartot zárják le.
Alig férnek el az autók és a buszok a hídfeljáró és a Tisza Lajos körút között. Fotó: Karnok Csaba
Tegnap már kész kellett volna lenniük a vágányjavítóknak a szegedi Kelemen utcában, a Kölcsey és az Oroszlán utca között. A délelőtti esőben huszonegynéhány fényvisszaverő mellényes építőt láttunk a Kis Virág oldalában, lapátokkal lapogatták a betont a sínek között. Egymást is kérdezgették: „Meddig simogatjuk még?"

A Belvárosi hídról érkezők a Vár utcából rendre belefutottak a lezárt Victor Hugo utcába, aztán – szájról jól olvashatóan – „anyázva" mutattak be szinkron tolatást és megfordulást. Addigra nagyjából ki is ürült a parkoló autókkal bélelt zsákutca, mire a lámpa leengedte a hídról a rutinból vezető utánpótlást. Aki figyelt, nem kanyarodott le, hanem egyenesen a Nagy Jenő utca felé tartva a nagypostánál besorolhatott a lámpánál a sor végére. Ablaktörlői mögül nézte, miként fogy a sor a Széchenyi tér felé a jobb kanyarnál, és számolt, hányadik zöldnél kanyarodhat ki a Tisza Lajos körútra. Annyira koncentráltak az autósok az iramra, hogy a lámpa tilos jelzésénél is átslisszantak.

Ideges sofőrök küzdöttek meg a csuklós buszokkal és trolikkal a két szűk sávért a híd és Tisza Lajos körút között. Az esernyővel evickélő gyalogosoktól meg is kapták a beosztásukat, amikor azok hiába próbálták kihasználni a Kárász utcáról kivezető széles zebra védelmét. Az őszies esőtől a forgalom még jobban lelassult, centiről centire araszoltak az autók a Fekete Sas és a Kígyó utca irányába.

– A Kelemen utcai lezárás és az egész elterelés mától már csak az autósokat érinti. A karbantartás – terveink szerint – csütörtökön este befejeződik – tájékoztata lapunkat Török Mónika, a Szegedi Közlekedési Társaság marketing- és pr-osztályvezetője. A Kelemen utcai vágányépítés egy napot csúszott, mert az aszfaltozás a zuhogó esőben nem haladt megfelelően. Holnap már a Kelemen utcának a Kölcsey és Somogyi utca közötti részén dolgoznak a javítók. Ez az útlezárás már csak az autósokat fogja bosszantani, nekik továbbra is el kell kerül-
niük a Victor Hugo utcát. A tömegközlekedés a „régi kerékvágásba" kerül. Az 1-es villamos mától végig közlekedik a rókusi pályaudvar és a nagyállomás között, a 8-as trolipótló pedig ismét az eredeti útvonalán jár.

Tehát a Kelemen utcai sínfelújítást még egyelőre a kiskörút és a rakpart felé érdemes teljesen elkerülni. Csütörtök estétől három napra azonban új közlekedési rendet kell megtanulnunk: a rakpartot ugyanis a hétvégi rendezvények miatt csütörtökön éjszaka lezárják, és legközelebb (akkor is csak félpályán) hétfőn reggel lesz járható. Kerülni ez idő alatt – várhatóan – a Kelemen utca felé lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kackiás bajusz, őszülő szakáll

A hippikorszakban rengeteg munkát adtak a borbélyoknak a szakállukat, bajuszukat fazonra igazíttató… Tovább olvasom