Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Szeged nagyhatalom a matematikában és a fizikában

Négy szegedi matematika- és fizikatanár kapott tegnap Ericsson-díjat, vele együtt 200 ezer forintot munkája elismeréseként.
Négy szegedi matematika- és fizikatanár kapott tegnap Ericsson-díjat, vele együtt 200 ezer forintot munkája elismeréseként. A díjat hat éve alapította az Ericsson Magyarország Kft. azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a magyar természettudományos alapképzés hagyományosan magas színvonalának fenntartásához és emeléséhez. Az elismerést azok a tanárok kapják, akiknek a tanítványai kiemelkedő teljesítményt értek el a jelentős tanulmányi versenyeken, vagy akik a legtöbbet tették annak érdekében, hogy diákjaikkal megismertessék és megszerettessék a reáltárgyakat.

A matematika népszerűsítéséért Konfár Lászlót, az SZTE Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Gyakorló Általános Iskolájának tanárát és Kovács Istvánt, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumának pedagógusát, a fizika népszerűsítéséért pedig Dudás Zoltánnét, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanárát és Csiszár Imrét, a Ságvári gimnázium pedagógusát tüntették ki. A két kategóriában összesen nyolc díjat osztottak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legnépszerűbb a Gáspár utca

Mind a harminc szegedi szociális bérlakás pályázata eredményesen zárult – tájékoztatta… Tovább olvasom