Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Szeged napja: a kormányfő köszönti az árvízi védekezőket

Az árvízi védekezők köszöntése került az idei Szeged napi ünnepségek középpontjába: ma a város tünteti ki őket, pénteken a kormány nevében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöni meg munkájukat és a Móra parkban ajándékkocert lesz a tiszteletükre.
A Móra parkba tavaly is ezreket vonzott a színes program. Fotó: Miskolczi Róbert
A Szeged napját, május 21-ét megelőző napokban az egész városban programkavalkád várja a helyieket és a turistákat. Hat nap alatt négy nagyobb helyszínen szórakozhatunk.

Pénteken Szegedre látogat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő kitüntetéseket ad át a városházán az árvízi védekezésben résztvevőknek. Az eseményen itt lesz Lamperth Mónika belügyminiszter, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter valamint Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A városházi ünnepség után, este 19 órakor a Móra parkban köszönti a szegedieket a miniszterelnök és Botka László polgármester. A múzeum előtti parkba már délután 17 órától várják a vendégeket – a kormány, Szeged város és lapjaink, a Délmagyarország és a Délvilág árvízi védekezők tiszteletére rendezett ajándékkoncertjére. Ezen fellép a Bon-Bon zenekar, a United és az Irigy Hónaljmirigy.

Ugyancsak pénteken adják majd át Szeged város művészeti díjait, valamint a Szeged Sportolója és Szeged Sportjáért kitüntetést.
A Szeged-napi ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye a vasárnapi díszközgyűlés, amelyen átadják a díszpolgári címet, a Pro Urbe-díjat, a Szegedért Emlékérmet, valamint a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért kitüntetéseket.

A borfesztivál már tegnap megnyitotta kapuit, a Dugonics téren pedig holnaptól négy napon át váltják egymást a koncertek, bábszínházi előadások, gyermekműsorok. Ugyanitt rendezik meg péntektől vasárnapig a nemzetiségi folklórtalálkozót, amelyen német, örmény, szlovák, szerb, ukrán, horvát és görög táncokat, dalokat ismerhet meg a közönség. A Móra parkban pénteken délutántól három napon át koncertek töltik be a múzeum előtti teret. Fellép mások mellett Balázs Fecó és Caramel.

A Belvárosi hídon és a Híd utcában kézművesek kínálják portékáikat szombaton és vasárnap, és idén sem hiányoznak majd a hídi vásárból a csepűrágók, a bohócok és a komédiások, a gólyalábasok, a szamárfogat. A mesterségbemutatók mellett ismét nézhetünk szuper8-as filmeket, hallgathatunk kocsma-, utca-, nép- és világzenét.

A rendezvénysorozatot vasárnap este Charlie élő koncertje, illetve az este fél 9-kor kezdődő tűzijáték zárja.

Szeged napjának programjairól részletesen a Légyott mellékletünkben olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedély nélkül szállították az utasokat

A Szegedi Közlekedési Társaság egyik, utasokat szállító autóbusza úgy közlekedett a városban, hogy… Tovább olvasom