Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Szeged nehéz terep

Hatórai teára invitálta a szegedieket tegnap a Fidelitas és a Fidesz helyi szervezete az ifjúsági házba. Az est vendége Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke, a Kormányzás 2006-munkacsoport vezetője volt.
Öten a hatórai teán: Balogh László, Kalmár Ferenc, Oláh János, Navracsics Tibor és Bodó Imre Fotó: Karnok Csaba
A Szonda Ipsos legutóbbi felmérése szerint az MSZP utolérte a Fideszt. Navracsics Tibortegnap kérdésünkre elmondta, számoltak azzal, hogy a választások előtt kiegyenlített lesz a két párt támogatottsága: a döntő mérkőzés az egyéni választókerületekben zajlik majd. A listák közti különbség – ahogy 2002-ben – egy-két százalékon múlhat.

Orbán kabinetfőnöke szerint a tegnapihoz hasonló pártrendezvények akkor is fontos részei a kampánystratégiának, ha azokat túlnyomórészt az adott párt hívei látogatják. – Egyrészt a személyes kapcsolat révén új ötletekkel gyarapodhatunk, másrészt azok, akik bennünk bíznak, ilyenkor megerősítést kaphatnak, hogy jól teszik ezt – mondta. A bizonytalanok megszólítása ennél nehezebb. – Kérdés, hogy van-e még Magyarországon olyan bizonytalan, aki nyitott lenne bármelyik párt irányába. Azt hiszem, legnagyobb részük vagy nem érdeklődik a politika iránt, vagy csalódott a pártokban, és elutasítja azokat – mondta Navracsics Tibor.

A politikust arról is kérdeztük, miért volt szükség a Fidesz kommunikációs stábjának átalakítására. – Akik a ciklus parlamenti időszakában látták el a szóvivői feladatokat, kiváló munkát végeztek, de a kampányhoz más típusú szóvivőkre is szükség van. Így került sor, előre eltervezett lépésként Selmeczi Gabriella és Szijjártó Péter bevetésére.

A párt szegedi pozícióiról szóló kérdésünkre Navracsics elmondta, újra kellett szervezni a Fideszt Szegeden, mert a 2002-es eredmények szerint a választók elégedetlenek voltak a helyi politikusokkal. – Szeged nehéz terep, itt az előző választást nagyon elvesztettük – mondta a kabinetfőnök. – Ez bizalmi veszteség volt, és a bizalmat nehéz újra megszerezni. Olyan személyiségekre van szükség, akikben a közösségek megbíznak – mondta a kabinetfőnök, aki szerint a Fidesz színeiben induló kereszténydemokrata és nemzeti fórumos politikusok a szövetségeseik, így semmi különös nincs abban, hogy ők a jelöltjeik.

A politikus szorgalmasan készül veszprémi, egyéni választókerületi megmérettetésére. – Több választást csináltam már – másoknak. Mint politológus, úgy gondolom, ki kell próbálnom, milyen az, ha magamnak szervezek egyet. Veszprém igen nehéz terep, Pál Béla turisztikai államtitkár az ellenfelem, aki jó politikus, szeretik az emberek. Áprilisban eldől, melyikünket kedvelik jobban – mondta Navracsics Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen álljuk a rongálás számláit

Az utazási társaságok Szegeden és környékén évente több tízmillió forintot költenek arra, hogy a… Tovább olvasom