Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Szeged nem csak díszlet Koltai új filmjében

Szeged - A város és az angol-magyar koprodukció képviselői támogatási szerződést írtak alá tegnap. A rendező elmondta: a Magic Boys ötletét Pindroch Csaba üzenete adta. Szeged nemcsak helyszín, hanem „szereplő" is Koltai Róbert új filmjében.
– Közép-Európa két legjobb chippendale-táncosát várják Londonba, és megjelenik helyettük Pindroch Csaba és Szabó Győző – foglalta össze a Magic Boys című komédia alapszituációját P. Koltai Gábor producer tegnap Szegeden. A londoni és szegedi helyszíneken játszódó magyar–angol koprodukcióról csütörtöki lapszámunkban beszámoltunk. A tegnapi sajtótájékoztatón Koltai Róbert rendező, Botka László polgármester és Ujhelyi István szegedi országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy lett az eredetileg Budapestre tervezett forgatási helyszínből Szeged. Jobbnál jobb ajánlatokkal előztük meg a fővárost.

– Hónapokon keresztül egyeztettünk. Nemcsak helyszínt akartunk biztosítani, hanem ragaszkodtunk hozzá, hogy a város neve is szerepeljen. Hogy akár Londonban is úgy nézzék a filmet: egy magyar várost látnak, aminek megtanulják kiejteni a nevét. Emiatt szegediesíteni kellett a forgatókönyvet. Nagyon komoly hátteret nyújtunk, a film pedig óriási promóció számunkra – magyarázta Ujhelyi Istvánt.

A város és a produkció képviselői támogatási szerződést írtak alá tegnap. Eszerint Szeged kölcsönadja közterületeit, közintézményeit, az önkormányzat szállást, ellátást, technikai feltételeket biztosít a stábnak. A film reklámanyagain a város kiemelt helyet kap, a premier a Belvárosi moziban lesz.

Botka László, Koltai Róbert és Ujhelyi István a szegedi sajtótájékoztatón – a komédiához illő hangulatban. Fotó: Schmidt Andrea
Botka László, Koltai Róbert és Ujhelyi István a szegedi sajtótájékoztatón
– a komédiához illő hangulatban. Fotó: Schmidt Andrea

– Nem gondoltam, hogy a fiammal egyszer főnök-beosztott viszonyban leszek, és nem én leszek a főnök – mondta Koltai Róbert, aki producer fia mellett nemcsak rendezi a filmet, de játszik is benne egy kisebb szerepet. Angolul kell beszélnie, most tanul.

A Magic Boys-ötlet születéséről elmondta: üzenetet kapott Pindroch Csabától, miszerint szívesen játszana valamiben, amit Koltai rendez. Pindroch ugyan az Északi-sarkra képzelte a helyszínt, de az üzenet beindította Koltai fantáziáját. Michael Madsent a „hippi gengszter" Terence Anderson szerepére a fia javasolta.

Amikor P. Koltai Gábor és az angol társproducer először nézte meg Szegedet mint helyszínt, lenyűgözte őket „a pezsgés, a nyüzsgés, az élet, a mosolygós emberek".

A 600 milliós költségvetésű mozi forgatókönyvének végső változatát az angol Ivo Marlich írta. A filmet angol nyelven forgatják, komoly külföldi érdeklődésre számítva. A főszerepeket magyarok játsszák, a már említetteken kívül többek között Hujber Ferenc, a világszerte ismert nevek – Michael Madsen, Adrian Paul, a színészként most debütáló, állítólag borzasztóan lelkes énekesnő, Jamelia – azonban a nemzetközi siker alapfeltételei. A kisebb szerepek még nincsenek kiosztva, az alkotók a szegedi színészekre is számítanak – az angol nyelvtudás feltétel. Érdekesség különben, hogy Michael Madsent gyakran Szabó Győző szinkronizálja. Ezúttal nem.

Olvasóink írták

 • 6. Mustang 2009. június 27. 08:39
  „Ez egy jó hír. Engem nem érdekel, h melyik politikus hozta ide őket. Egy baromi jó lehetőség arra, Szegedet jobban megismerjék.
  Elvíra, egyszerű vagy.”
 • 5. CID 2009. június 26. 19:28
  „Elvíra : nem szívesen mondok ilyet, bájos exkedvesem nevét viselő "embernek",..<moderálva> :) Nem Újhelyiről szól a cikk, hanem Szegedről, és egy készülő filmről, ami még több ismertséget hoz Szegednek.”
 • 4. csonakos 2009. június 26. 18:25
  „Lehet fikázni! Szegeden megint történik valami! Ez elviszi hírünket a világban! Ettől jobb reklám ...”
 • 3. Elvira 2009. június 26. 18:19
  „A BÍRÓSÁGON IS ÍGY VIGYORGOTT EZ A K....G ÚJHELYI?
  OTT GONDOLOM BEHÚZTA FÜLÉT, FARKÁT!
  VAGY NETALÁN EZ A FELEDÉKENYSÉGI KÓR TÜNETEJELE?”
 • 2. bambinaXX 2009. június 26. 18:08
  „1.! lehet,de ez a film jó promó Szegednek.”
 • 1. FűzfaVessző 2009. június 26. 17:56
  „Botka László,Koltai Róbert és Újhelyi István...... ripacsok.
  F.V.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszteltük a szegedi játszótereket

Szeged - A szülők és a gyerekek szigorúan osztályoztak: 1-est adtak a veszélyes vasmonstrumokért, a biztonságos és árnyékos játszóhelyeket 5-össel díjazták. Tovább olvasom