Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Szeged toronymagasan a legszebb vidéki egyetemváros

Csütörtök éjfélkor lezárult a legszebb vidéki egyetemváros szavazás, több mint huszonegyezren szavaztak. Szeged toronymagasan nyerte meg a versenyt.
Jóllehet Budapesten tanul a legtöbb hallgató, a vidéki egyetemvárosok is rengeteg lehetőséget tartogatnak. Az eduline.hu oktatási portál megszavaztatta, hogy az emberek melyik vidéki egyetemvárost tartják a legszebbnek. Húsz magyarországi várost gyűjtöttek össze – Nyíregyházától Sopronig és Szegedtől Egerig –, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar. Egy hétig lehetett szavazni, és 21 ezer 425-en éltek is a lehetőséggel. A voksolást szeptember 28-án éjfélkor zárták le. Szegedre szavaztak a legtöbben (37 százalék), a második helyen Miskolc végzett 18 százalékkal, a harmadik Eger lett 12 százalékkal, a negyedik Debrecen 10 százalékkal, az ötödik Győr 6 százalékkal, a hatodik pedig Pécs 5 százalékkal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokparti kútmúzeum Sándorfalván

A házigazda, Fischer József nyugdíjas kútfúró, akinek mellesleg falióra-gyűjteménye is van, eredetileg reklámnak szánta a míves vasdarabokat. Tovább olvasom