Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Szegeden élő texas-i szerző új regénye

Ebben a hónapban jelenik meg a jelenleg Szegeden élő amerikai, texas-i író, újságíró Ray Reece új regénye, a budapesti La Ventana kiadó gondozásában. A regény Szegeden mutatkozik be először a Kárász utcai Alexandra könyvesboltban, ahol november 9-én délután 5 órakor a szerző dedikálja művét.
A címe, Szórakozz a nénikéddel! Az angolul megírt művet a budapesti Sümegi Balázs fordításában olvashatjuk. A kiadót idézve: “A regény egy feslett, komikus, fesztelen szerelem és küzdelem fergetege, lázadással, marihuánával és ön-feltárással, Kerouac: Úton című regénye nyomdokain.

“A globalizáció a feje tetejére áll, amikor az eszement Thrash nagynéni és unokaöccse, a nő-éhes Luke, a megcsömörlött festőművész, szembe kerülnek egy agyafurt mexikói bandával Fort Wade, Texasban, és Luke beleszeret a veszélyes Raquel-be…"

A La Ventana kiadó felhívja a figyelmet, hogy a könyv megjelenése Magyarországon “világ-premier", mivel a mű amerikai és brit kiadásaira csak a magyarországi után, 2006 májusában kerül sor.

A hazai olvasók 10%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a regényt november 9.-én a szegedi Alexandra könyvesboltban, melynek során a szerző a helyszínen dedikál.

Ray Reece, a regény írója, a Budapest Sun kolumnistája, jegyzetei „Szegedi képeslapok" címmel havonta jelennek meg az újságban. Colorado államban született az Egyesült Államokban, Texas-ban nevelkedett fel, volt cowboy, dolgozott gyári munkásként, egyetemi oktatóként, újságíróként, az amerikai ember-jogi, háború-ellenes és természetvédő mozgalmak elkötelezett aktivistája volt. Két korábbi szépirodalmi és egy tény-irodalmi mű szerzője. Az utóbbi, a „Cserbenhagyott Nap: Hogyan válnak részvénytársasági monopóliummá a nap-energia fejlesztések az Egyesült Államokban" címmel látott napvilágot.

Következő regénye, melyen most dolgozik, Magyarországon, Erdélyben és Texas-ban játszódik majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlat nyílik a bankokban

Az utóbbi években hazánkban is terjed az üdvözlendő gyakorlat, hogy a bankok ügyféltereiben,… Tovább olvasom