Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Szegeden elvégezték az előszűrést

A Fidesz ötlete volt, hogy a nagyvárosokban a polgármesterjelölteket társadalmi előszűrés után nevezzék meg – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Oláh János, a párt szegedi polgármesterjelöltje.
– Navracsics Tibor iránymutatása alapján a Fidesz Szegeden 2004 óta végez felméréseket az önkormányzati választásokkal és a polgármesterjelölttel kapcsolatban. A munkacsoport neve Szegedi Műhely, első vezetője Rákos Tibor, a szegedi Fidesz akkori elnöke volt, a politikai irányításban Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő is részt vett.

Gyors fejlemények

Szombaton Oláh János még nem is hallott a választmány kezdeményezéséről. A szegedi elnök lapunk munkatársától értesült erről és akkor még nem is kommentálta a hírt. Szerdai számunkban már azt nyilatkozta: a szegedi Fidesz Orbán Viktor jelenlétében tárgyalja majd meg, hogy élnek-e a választmány ajánlásával, azaz tartanak-e előválasztást. A tegnapi sajtótájékoztatón pedig már azt közölték: már korábban tartottak az előválasztáshoz hasonló jelölést, csak még nem biztos, hogy az ő módszerük Orbán Viktornak is megfelel.

Elsőként a Szegedi Műhely ötlete volt, hogy a vidéki nagyvárosokban a fideszes polgármesterjelöltek megválasztását társadalmi előszűrés előzze meg – jelentette be tegnap Oláh János, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje. Hozzátette: az ő esetében is így volt, őt is részben az előszűrés, részben a párt szegedi tagjainak megkérdezése után választották ki.

Korábban megírtuk: a Fidesz Szegeden, Pécsett és Miskolcon előválasztást tartana, vagyis a polgárok megkérdezésével választana polgármesterjelöltet. A szegediek ezek szerint ezt már elvégezték, de hogy a módszerük megfelel-e a pártnak, ez két héten belül, Orbán Viktor látogatásakor derül ki.

Oláh János a sajtótájékoztatón beszélt arról is, hogy Szegeden óriási a hiány, vagy megszorító intézkedésekre van szükség vagy át kell gondolni a város gazdálkodását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisan vádolják Szegedet hadisírok rombolásával

Szegedi és Bács-Kiskun megyei temetőkben orosz hadisírokat számolnak fel – egy moszkvai lap… Tovább olvasom