Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szegeden is igénybe vehetik a mobilparkolást a Vodafone-osok

Szeged - Augusztus 2-tól a Vodafone ügyfelei Szegeden is fizethetik parkolási díjukat SMS-ben. A szolgáltatással egyszerűen és gyorsan, tranzakciós díj nélkül lehet parkolójegyet vásárolni.

Augusztus 2-től már Szegeden is kényelmesen és gyorsan intézhetik parkolási díjuk befizetését a Vodafone ügyfelei. A szolgáltatást a Vodafone feltöltőkártyás és havidíjas ügyfelei is ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe - tudta meg a delmagyar.hu.

A parkolási idő kezdetekor elég egyetlen SMS a parkolójegy megvásárlásához. A rendszámot és – vesszővel elválasztva – a megfelelő parkolószelvény kódját a 0670-4444-660aas telefonszámra kell elküldeni.

A mobilparkolás díjazása megegyezik az adott parkolási zónában érvényes mindenkori díjjal. Az SMS-ben való vásárláskor a Vodafone csak az SMS üzenet árát számolja fel, egyéb tranzakciós költség nem terheli a szolgáltatást. Igénybevételéhez nem kell előzetesen feltölteni virtuális egyenleget, a díjat utólag vonják le az ügyfél egyenlegéből.

A különböző szelvénytípusok a Szegeden található három (zöld, sárga és kék) parkolási zónában más-más parkolási időtartamra jogosítanak fel. A különböző zónákat a szegedi fizetőparkolók területén a parkolási táblák jelzik.

SMS-ben vásárolt parkolószelvények megrendelő kódjai

Parkolószelvény típusa / SMS kód / Példa1

"negyed" parkolószelvény / NE / ABC123,NE
"felező" parkolószelvény / FE / ABC123,FE
"egész" parkolószelvény / EG / ABC123,EG
"napi" parkolószelvény" / NA /ABC123,NA

Olvasóink írták

 • 10. LukSzkaivoker 2010. július 30. 23:16
  „SMS-es kommunikáció az a 21. század? Hehe ...
  Nem lenne egyszerűbb, ha egy listából kellene választanod, hogy felezős, egész, vagy napi jegyet akarsz?
  De végül is Bill Gates is tök hülye, a windows is felesleges ... elég lenne egy 160 karakteres mező minden telefonra meg számítógépre, ahova beírod, hogy mit akarsz :D”
 • 9. Alsóváros 2010. július 30. 09:09
  „8. hozzászólás wargaborka 2010.07.30. 08:49

  Nem véletlen, hogy a cikknek nincs szerzője. Csak kirakták a parkolási társaság sajtóanyagát 1 az 1-ben...”
 • 8. wargaborka 2010. július 30. 08:49
  „vagy 75, 65, 95 ill 55 Ft-ba kerül egy sms?? mindössze :))”
 • 7. wargaborka 2010. július 30. 08:46
  „"A mobilparkolás díjazása megegyezik az adott parkolási zónában érvényes mindenkori díjjal."
  Az alábbi táblázatokat a szepark.hu honlapjáról másoltam be. íme:

  Negyed" parkolószelvény 145 Ft
  A ZÖLD ZÓNÁBAN NEM ÉRVÉNYES!!!
  "Felező" parkolószelvény 220 Ft
  "Egész" parkolószelvény 375 Ft
  "Napi" parkolószelvény 1 355 Ft

  Mobil telefonon megvásárolt parkolási jogosultság
  "Negyed" parkolószelvénynek megfelelő 220 Ft
  "Felező" parkolószelvénynek megfelelő 285 Ft
  "Egész" parkolószelvénynek megfelelő 470 Ft
  "Napi" parkolószelvénynek megfelelő 1 410 Ft

  Én úgy látom, h a mobilparkolás 1,5-2-szer annyiba kerül.. de biztos én vagyok a hülye..
  Kedves DM! ezt már tényleg nem hiszem el..”
 • 6. mgabca 2010. július 29. 21:34
  „Végre....”
 • 5. deszkás 2010. július 29. 20:06
  „Azt mondták nem éri meg a negyedes parkolójegy mert többe kerül a fecni mint ami fizetsz. Meg nem is vásárolják.Na akkor mégis honnan a nem kicsi mittudomhánymillió (?) nyereség? Én magam tapasztaltam: nem is árultak tavalyelőtt őszig(. pl Szőregen zöld ABC) Azt se mondja a főparkolómufti hogy árulják,teritik! PL10db a legkevesebb rendelhető szelvény (amin pár forintot nyer a bolt ) és átvételkor azonnal ki kell fizetni!!!! Tehát a kereskedő már helyettem fizet ELŐRE!Asszem 75 000ft a háromféle parkolójegy előre fizetendő ez is! A városatyák egyikének se tünt föl,persze neki nem kell v az állam fizeti.És évek óta megy a kutya se szagolja meg őket .Még a nagyhires jogászdiplomászbohács se.Tudom, az én anyám.”
 • 4. Besenyő_Pistabácsi 2010. július 29. 19:08
  „1. török 2010.07.29. 14:42
  Ja hát ha kiírnák akkor egyértelmű lenne a népeknek, és képzeld el micsoda veszteségesség lenne a "nagyon magas szolgáltatást végző" cégnek!
  Az új rendszernek egyébként örülök én is, annak hogy végre Szegedet is megcsapta a 21 ik század szele. Annak viszont kevésbé, hogy a negyedórás parkoló jegyet megszüntetik, mivel ha eddig is 5-10 perc alatt végeztél a dolgoddal akkor is nyertek rajtad 5-10 percet, ezután meg egy 5 perces parkolásért is fél órát fizetsz ami a minimum. No de miért??”
 • 3. LukSzkaivoker 2010. július 29. 17:09
  „A mobilszolgáltató-független start-stop rendszerű parklást meg akarta csinálni egy cég, de a város vezetése nem engedte. Azt hiszem nem kérdéses, hogy miért nem ...”
 • 2. deszkás 2010. július 29. 16:06
  „Én akkor is szelvényt használok mert az SMS vásárlásnál azonnal lejár a parkolás (az ellenőr "nem látja" hogy volt e dijfizetés vagy sem)”
 • 1. török 2010. július 29. 14:42
  „Na végre már, hihetetlen, hogy 5 évet kellett rá várni, de lényeg, hogy megvan. Viszont ha a munkatársnak van kedve, néhány kérdést feltehetne a nevemben a társaságnak. :)

  1. Miért szelvényt kell venni? Miért nem lehet úgy használni a rendszert, mint más városokban, hogy kint van az adott terület számkódja egy táblán, és küld az ember egy indítóSMS-t, aztán egy leállítót, amikor elhagyja a parkolót? Ugyanis idiótaság, hogy idejön egy máshol élő honfitárs, és akkor filózzon, hogy a negyedes szelvény hol mennyi időre elég stb.

  2. Ha a fenti rendszer nem kivitelezhető valamiért, akkor legalább miért nem lehet az, hogy nem szelvényt vásárol az ember SMS-ben, hanem időt? És akkor nem kell az adott zóna szerint számolgatni a szelvényt, hanem én beütöm, hogy egy órára jöttem az akármilyen SZÁMkódú parkolóba, és a rendszer annyit von le, amennyibe ott kerül az egy óra (persze ki van írva a táblára, hogy mennyibe kerül egy óra).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron jobban hízik a Sándorfalvi úti szeméthegy

A sirályoknak a Sándorfalvi úti hulladékdepó a Riviéra, ahová hetente 3300 köbméter szemetet szállítanak Szegedről és környékéről. Tovább olvasom