Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -3°C | 10°C Még több cikk.

Szegeden járt a fekete ruhás nővér

Szeged - Fórumot tartott pénteken a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság Szegeden.
A fekete ruhás nővérként egy évvel ezelőtt országos ismertségre szert tett Sándor Mária az 1001 orvos a hálapénz ellen Facebook-csoport egyik tagjával, a szegedi Csehpál Etelkával együtt beszélt a Zöld Terasz Klubban a hazai egészségügy helyzetéről.
 
Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István

 Sándor Mária lapunknak elmondta: azért hozták létre októberben a társaságot, mert úgy érezték, az egészségügynek nincs méltó képviselete.

– A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nem látja el a feladatát, falaz a mindenkori kormánynak a működésképtelen egészségügy fenntartásához. Egy olyan rendszeréhez, ahol egy nővérre annyi beteg jut, amennyit képtelen ellátni, így az a feladata, hogy eldöntse: mi az, amit nem végez el. Mi viszont a tisztességes betegellátásért küzdünk. Nem vesszük át az érdekképviselők szerepét, hiszen célunk a civil társadalom megszólítása – hangsúlyozta Sándor Mária, aki úgy számolja, 600 milliárd forint kellene bér- és eszközfejlesztésre.
 
Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István

Ekkora beruházással megállítható lenne az egészségügyi dolgozók elvándorlása, sőt azok is visszatérnének, akik anyagi megfontolásból hagyták el a pályát vagy az országot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajai-szegedi halászlépárbaj Budapesten - óriásgaléria

Bajai-szegedi halászlépárbaj Budapesten - óriásgaléria
Tarisznyarák, olasz séf, cápa, tonhal steak, osztrigabár és csíptetett ponty, na meg persze rengeteg halászlé. Kicsit más ez a Budapesti Halfesztivál, mint a miénk. Tovább olvasom