Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Szegeden készült a köztévés Nappali

Szeged - Először sugározták Szegedről a Magyar Televízió Nappali című kétórás magazinműsorát pénteken. A tervek szerint ezentúl hetente egyszer a szegedi, illetve a pécsi stúdió készíti a délelőtti adást.
A szokásosnál nagyobb volt a nyüzsgés az MTV Szegedi Körzeti Stúdiójában tegnap délelőtt. Az ember szinte mindenhol kábelbe, lámpába vagy adásmenettel a kezében rohanó tévésbe ütközött. Lámpaláznak, vizsgadrukknak mégsem volt nyoma, bár a stúdió munkatársai első alkalommal készítették el teljes egészében az MTV Nappali című kétórás magazinműsorát.

– Nem izgulok, bár nagyon kell koncentrálni – mondta Dióssy Klári, akinek arcát jól ismerik a körzeti híradókból. Fiar Sándorral együtt ő köszöntötte a nézőket 10 óra előtt 5 perccel. A műsorban, amelyet Sári Zsuzsa szerkesztett, Pálinkó Lujzát a versenytáncosképzésről, Juronics Tamást pedig a gyerekeknek szóló Hattyúk Tava című produkcióról kérdezték. Bejátszottak egy anyagot a Ford T-modellről, amelynek több elemét is a makói Galamb József tervezte.

Németh Zsolt és Jurkovics Tamás szakmai megbeszélése a körzeti tévé kulisszái mögött. Fotó: Veréb Simon
Németh Zsolt és Jurkovics Tamás szakmai megbeszélése a körzeti tévé kulisszái mögött.
Fotó: Veréb Simon

Németh Zsolt, az MTV hírigazgató-helyettese helyben követte végig a műsort: – Korábban is volt rá alkalom, hogy a körzeti stúdiók országos műsort gyártottak, később mégis háttérbe szorultak. Amikor az MTV nehéz helyzetbe került, tőlem azt kérték, hogy dolgozzam ki a vidéki stúdiók racionalizálását. Azt mondtam: nem a bezárás, létszámcsökkentés a megoldás, hanem az itt dolgozó emberek tudásának kihasználása. Eszközök is vannak, így eddig csak a lehetőség hiányzott – mondta. Úgy látja, más műsorok is készülhetnének így Szegeden.

Hell István, az adás rendezője szerint az országos adás lehetősége nemcsak a stúdiónak fontos, hanem 8 millió embernek. – Amennyire én látom, a nézőknek elegük van abból, hogy mi történt Pesten, helyi információkhoz szeretnének jutni. A vidék eddig csak hírként tudott bejutni a műsorokba, pedig az emberek azt a tévét szeretik, amelyhez közük van – tette hozzá.

A Nappali című műsort két hét múlva sugározzák újra Szegedről.

Olvasóink írták

 • 8. csiperke73 2010. február 11. 16:51
  „Mindön pesti vidéki !”
 • 7. Jani67 2010. február 08. 19:18
  „Nem Jurkovics Tamás hanem János!”
 • 6. Jani67 2010. február 07. 17:58
  „Végre egy épeszű megoldás.”
 • 5. meggymag 2010. február 07. 16:48
  „Szegeden nem csak Pálinkó Lujzánál van versenytáncosképzés...
  pl.:
  Flamenco Tánciskola
  Forma Tánciskola országos bajnokkal, több kiemelkedő eredménnyel
  Pro-Art -Kistelek- Törökgyörgy Melindával magyarország első világ- és európabajnokkal és rengeteg kiemelkedő eredménnyel

  Persze semmi bajom a tánctanárral a 60-as 70-es években tényleg nagyon jó volt és minden elismrésem az elért eredményéhez.”
 • 4. joy 2010. február 07. 08:13
  „Elég kwményen meg kellett mogyorózni búpesti őkelméket, hogy rájöjjenek, nem a 2 000 000 vízfej az ország, hanem élük mi itt még 8 000 000-an, akik tágabb környezetünkre vagyunk kíváncsiak és nem a Westend aluljűáróra!”
 • 3. franzvon 2010. február 06. 22:35
  „Kár.
  A televizió,rádió(sajnos) meghalt.Szerettem őket.
  Nyugodjanak (RC köreik) békében...
  Internet.
  A tűz,a kerék,az internet...”
 • 2. reagens 2010. február 06. 20:13
  „Nemrég még be akarták csukni.
  A dolygozókat meg szétzavarni.

  Eszetlenség a köbön az MTV, meg a működtetése.

  De bírjuk még pénzölni.”
 • 1. Atlasz 2010. február 06. 20:05
  „Na hál´Istennek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják Csongrád megye kórházainak biztonságát

A makói gázpisztolyos incidens nyomán elindult a megyei kórházakban az a vizsgálat, amely tisztázni hivatott: mit lehet tenni a makói kórházban történt fegyveres incidenshez hasonló esetek megelőzése érdekében. Tovább olvasom