Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szegeden már tavaly kaptak béremelést - szolidaritásból sztrájkoltak a hivatali dolgozók

Péntekre és hétfőre hirdetett sztrájkot az MKKSZ, a szegedi polgármesteri hivatal szolidaritásból a hét utolsó munkanapján kapcsolódott a szakszervezet felhívásához. Hétfőn azonban már a megszokott rendben zajlik az ügyintézés.
Plakát hívta fel a figyelmet a polgármesteri hivatal épületeinek ajtóin arra, hogy pénteken 8 és 10 óra között sztrájkolnak a dolgozók, és csak bizonyos ügyeket lehet intézni. A „szürke" épületben, a szociális irodán várták a lakosokat, ám a szemközti helyiségben lehúzott rolók fogadták az érkezőket délelőtt 10 óráig.

Ahogy megírtuk, országos sztrájkot hirdetett január 12-ére és 15-ére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a szegedi hivatali dolgozók csak pénteken csatlakoztak, ezzel kifejezve szolidaritásukat. A szakszervezet célja változatlan: tíz éve elmaradt béremelésüket szeretnék kieszközölni a munkabeszüntetéssel.
 

A szegedi önkormányzat már tavaly lépett, a közgyűlésben helyet foglaló minden párt megszavazta, hogy a dolgozók 38 ezer 650 forintos illetményalapját 60 ezer forintra emeljék, ezért csatlakoztak szolidaritásból. Papp Tibor, az MKKSZ Szeged PH Polgármesteri Hivatali alapszervezetének titkára arra hívta fel a figyelmet, hogy hiába emelték meg a béreket tavaly, ennek nincs meg az ellentételezése a kormányzati oldalról.

– Akadtak, akik nem tudtak a sztrájkról, és bejöttek valamely irodára, őket fogadták a kollégák, és természetesen nem állt meg a hivatali élet, bizonyos ügyeket minden korlátozás nélkül lehetett intézni, illetve akik előre egyeztetett időpontra jöttek, szintén nem tapasztaltak semmit a munkabeszüntetésről – mondta el Papp Tibor.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Délmagyarország archívumából: ,,Gyönyörűséget hord a jég magával"

A Délmagyarország archívumából: ,,Gyönyörűséget hord a jég magával
Érdemes fellapozni a 108 éves Délmagyarország archívumát, a régi cikkekből nemcsak hely- és kultúrtörténeti érdekességeket tudhatunk meg, hanem gyakran azt is, hogyan gondolkodtak elődeink. Tovább olvasom