Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Szegeden mutatja be új regényét Grecsó Krisztián

A MASZK Egyesület ismét vendégül látja Grecsó Krisztiánt. Az író az IH Rendezvényközpontban mutatja be legújabb regényét, a Verát március 4-én.
A kötetből részleteket olvas majd fel Kováts Adél Kossuth-díjas színmű- vész. Az íróval és Ilia Mihály Széchenyi-díjas irodalomtörténésszel Morcsányi Géza Jászai Mari-díjas műfordító, dramaturg beszélget majd. 
Grecsó Krisztián. Fotó: MTI
Grecsó Krisztián. Fotó: MTI
Grecsó új regényének borítóján a Hősök kapuja látható hóesésben, ami utal rá: a történet Szegeden játszódik, méghozzá a nyolcvanas években. Főszereplője egy általános iskolás kislány, Vera. A negyedikes lány rájön, vannak helyzetek, amikor idő előtt kell felnőttként viselkedni, a családi titkokat felfedni pedig bátorság kérdése. Azt viszont nem érti, miért titkolózhatnak a nagyok, ha tőle őszinteséget várnak el. – Ez a kislány nagyszerű ember, felnő a feladathoz. Mindenhez, ami rászakad, pedig jön szerelem, igazság, kiderülnek családi sérelmek, elhallgatások. Ő a mi titkunk. Akik lehettünk volna. Vera a mi jobbik énünk – beszélt főhőséről az író, akinek nagy sikerű Megyek utánad című darabját Szegeden mutatták be először az országban tavaly szeptemberben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a szegedi papucs napja, kiállítás nyílik - tudjon meg többet a páratlan lábbeliről!

Jön a szegedi papucs napja, kiállítás nyílik - tudjon meg többet a páratlan lábbeliről!
A szegedi papucs napja alkalmából Páratlanok címmel nyílik kiállítás szerdán a csongrádi… Tovább olvasom