Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szegeden négy helyett öt képviselőcsoport lesz

Az országgyűléshez hasonlóan a szegedi közgyűlésben is önálló képviselőcsoportja lesz a Fidesz-MPSZ-nek és a Kereszténydemokrata Néppártnak – nyilatkozta lapunknak Kalmár Ferenc önkormányzati képviselő, a KDNP országos alelnöke.
Az október elsejei önkormányzati választásokon – a tavaszi országgyűlési választásokhoz hasonlóan – Szegeden is közösen indult a Fidesz-MPSZ és a KDNP. A megyeszékhelyen a két párt együtt állított polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket. A polgármester-választáson Oláh János alulmaradt az MSZP–SZDSZ jelöltjével, Botka Lászlóval szemben, a közgyűlésben pedig 13 képviselővel ellenzékbe került a Fidesz– KDNP.

A választások után Oláh János vezetésével megalakult a két párt közös frakciója. A képviselőcsoport frissen megválasztott vezetője még a múlt héten is visszautasította azokat az információinkat, amelyek szerint Szegeden is napirenden van az önálló Fidesz- és KDNP-frakció megalakulása. Kalmár Ferenc viszont ugyanakkor már azt mondta: erről a két pártnak meg kell kezdenie az egyeztetéseket.

– Racionális okok indokolták, hogy a parlamenti példát követve, frakciószövetségen belül, önálló képviselőcsoportot hozzunk létre. Például több megszólalási lehetőségünk lesz a közgyűlésben, illetve elhárul az akadály székházigényünk elől is – említette Kalmár Ferenc. A konzervatív politikus hozzátette: a KDNP szegedi önkormányzati frakciója négy képviselővel alakul meg, amelynek rajta kívül tagja lesz Balogh László, Haág Zalán és Juhász Gyula.

A Fidesz-frakciót továbbra is Oláh János irányítja, a KDNP vezetőjét néhány napon belül választják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi újoncok a képviselők között

Hét újonc került be a negyvenkét tagú szegedi közgyűlésbe. Hatan a jobboldali pártok támogatásával,… Tovább olvasom