Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Szegeden négyszáz klinikai trezor sorsa rendezetlen

Szeged - Négyszáz darab személyes széf porosodik két hónapja a szegedi klinikai központ egyik raktárában. Egyelőre nem tudni: eladják-e vagy felszerelik – használatuk ugyanis már nem kötelező.
Egyelőre nem döntötte el a szegedi klinikai központ vezetése: eladja vagy megtartsa és felszereltesse az általuk megvásárolt személyes széfeket. A trezorok két hónapja várják a sorsukat az orvoskar logisztikai osztályának Semmelweis utcai raktárában. Resch József, a klinikai központ gazdasági igazgatója nem tudta megmondani, mikor döntenek a kérdésben – de már nem szeretnék sokáig halogatni.

Mint ismeretes, Horváth Ágnes korábbi egészségügyi miniszter rendeletben írta elő, hogy minden kórházi betegágyhoz tartozzon személyes széf, amiben a betegek az értékeiket tarthatják. A célra a szaktárca szétosztott 600 millió forintot az egyes intézmények között, a hirtelen megnövekedett igényeket viszont a forgalmazók nem tudták kielégíteni – türelmet kértek a beszerzésre a kórházaktól. A széfek hónapok múlva meg is érkeztek, de közben a tárcavezető és a rendelet is megváltozott: az új szabályozás szerint egy kórházi részlegen elég egyetlen központi trezor használata is. Emiatt most sok egészségügyi intézmény beszerzési áron próbál megszabadulni a felhalmozott készlettől – Kecskeméten például már sikerült is túladni rajta.

3800 forint plusz áfa

A szegedi klinikai központ kezdetben 1275, később 750 széffel számolt, végül – a megengedőbb rendelet megszületése után – sikerült megállapodni a forgalmazóval nagyjából 400 darabban. Anyagilag rosszabbul járt volna a klinikai központ, ha visszamondja a sikeresen lealkudott mennyiséget, mint akkor, ha megveszi. A kombinált, kulccsal és kóddal is nyitható kínai széfek darabja 3800 forint plusz áfába került, így összesen nagyjából 1,5-2 millió forintot fizettek érte.

Olvasóink írták

  • 1. benq 2008. október 09. 19:57
    „http://mrahalom.myminicity.com/env”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László: A bűnözésnek nincs jelzője

Szeged - Szerdán délután egy órától a delmagyar.hu vendége volt Szeged polgármestere, aki többek… Tovább olvasom