Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Szegeden rendezett a Barátok közt sztárja

Színdarabot rendezett a Barátok közt szegedi sztárja, Réti Barnabás. Az Üvegfigurákban ő maga is játszik, így új oldaláról is be tud mutatkozni szülővárosában.
A színészmesterség után a rendezőséget is próbálja, műveli. Fotó: Segesvári Csaba
A szegedi Réti Barnabást ma már az egész ország úgy ismeri, mint a Barátok közt című népszerű szappanopera Erikjét. A fiatal színész fürdik a népszerűségben, ám nem titkolja, hogy nagyon szeretné, ha nem csak sorozatszínészként tartanák számon. Ezért örült különösen annak a lehetőségnek, hogy ma, illetve a jövő hét vasárnap ismét színpadra állíthatja az ifjúsági házban azt a darabot, melyet több mint egy évvel ezelőtt rendezett Szegeden. Az Üvegfigurák ugyanis az előzetes tervek szerint akkoriban mindössze egyetlen előadást élt meg, a társulat, a Szegedi Fiatalok Színháza pedig szétszéledt.

– Lelkesedésből és teljesen önköltségi alapon hoztuk létre annak idején az előadást, mostanra viszont sikerült hivatalos keretbe foglalni, miután csatlakoztunk a Negyednégy Színházhoz – mesélte a színész-rendező. – Már találtunk támogatókat is, jövő év elejétől pedig a fővárosban is játsszuk majd a darabot.

Ennek pedig Barnabás nagyon örül, mert úgy érzi, a szappanopera erősen rányomta a bélyegét az életére. – Hiányzott már a színház, de szerencsére most úgy alakult, hogy a forgatások mellett ez is belefért – mondta. – Persze a mienkhez hasonló, kis privát társulattal jóval nehezebb, de úgy gondolom: úgyis a néző dönt. A lényeg, hogy színvonalas előadást kapjon.

Az Üvegfigurák szereplői egy kivételével végzett színészek. Olyan fiatalok, akik nagy színházaknál egyelőre nem kaptak lehetőséget, de profi színházat akarnak csinálni. Barnabás pedig rendezőként ezzel debütált. – Persze ettől még nem lettem rendező, ahhoz nagyon sokat kell tanulnom – mondta. – Mivel régi vágyam, hogy filmet készítsek, egyszer mindenképpen szeretném kitanulni ezt a mesterséget, méghozzá a mozi fellegvárában, Amerikában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnő járatok az új vasúti menetrendben

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium döntésétől függ, megmarad-e a Vásárhely–Makó… Tovább olvasom