Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Szegeden száz férfira 118 nő jut

Főleg a párkeresők érezhetik úgy, hogy Szegeden sokkal több a nő, mint a férfi. Egy fiatal nőtársaság tagjai szerint városunkban legalább háromszor annyian erősítik a gyengébbik nemet. Pedig huszonéves korig még a férfiak vannak többségben.
– Nők, nők, nők és nők! Hát egyetlen pasi sincs Szegeden? – sopánkodik az egyik belvárosi kávézóban a hölgykoszorú egyik tagja. Szétnézünk az asztalok között és megállapítjuk, valóban egyetlen férfi árválkodik a szórakozóhelyen: a pincér.

– Úgy tudom, a világon minden férfira két nő jut. Szerintem Szegeden három – viccelődik az egyik huszonéves szépség, amikor azt kérdezzük tőle, szerinte milyen lehet az arány városunkban a férfiak és nők között. – Biztosan többen vagyunk, nézz csak körül! Ami bosszantó, hogy sokkal több az igényes, magára adó nő, mint a férfi, ezért nekünk még nehezebb párra találni – állítja Ági. Nem engedjük, hogy a lányok tovább áltassák magukat, eláruljuk, a statisztikai hivatal adatai szerint a korcsoportjukban, vagyis a húsz és huszonnégy év közötti fiatalok között ötszáztízzel többen vannak a férfiak. – Érezzük! – ironizálnak a lányok, majd az általuk csak „nőklubnak" nevezett helyen tovább kortyolgatják pina coladájukat.

– Mi férfiak nagyon örülünk annak, hogy több a nő Szegeden. A nagy számok törvénye alapján sokkal nagyobb esélyünk van egy szépet kifogni. Ráadásul a legtöbb nő érzi ezt a többletet és bepánikol, bármennyire is divat most a szingliség, senki nem akar egyedül maradni – halljuk a harmincéves Krisztiántól.

A Központi Statisztikai Hivatal szegedi kirendeltségének adatai szerint 228-cal több fiú születik, mint lány. Tavaly 3917 fiú és 3689 lány látta meg a napvilágot Szegeden. Az erősebbnek nevezett nem számbeli fölénye a népesség 20. életévéig tart, azt követően egyre inkább túlsúlyba kerülnek a nők. A húsz és huszonnégy évesek között a nők már 510-zel többen vannak. Az eltérés mindenekelőtt az asszonyok magasabb átlagéletkorára vezethető vissza. Az 55-től 59 évesek között 1527-tel több nő van. Szegeden a száz férfira jutó nők aránya átlagosan 118 fő. Ezzel a számmal az országos lista második helyén állunk, hiszen csak Budapest előz meg bennünket, ahol száz férfira 119 nő jut.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legaktívabb megyei parlamenti képviselők

Gyurcsány Ferenc tavaly május óta tízszer annyit beszélt a parlamentben, mint legnagyobb riválisa,… Tovább olvasom